A realistic HD image of the Next Representative of Artificial Intelligence: Samsung Galaxy S24

Ο Επόμενος Εκπρόσωπος της Τεχνητής Νοημοσύνης: Samsung Galaxy S24

Uncategorized xEN

Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης στα κινητά μας τηλέφωνα έχει έρθει και η Samsung είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει μια οπτική για το μέλλον. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η Samsung ανακοινώνει νέα τηλέφωνα αυτή την εβδομάδα, και αυτά θα είναι τα πιο “AI” τηλέφωνα που έχουμε δει ποτέ. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη σε ένα κινητό τηλέφωνο; Μέχρι σήμερα, η Τεχνητή Νοημοσύνη στα κινητά ήταν απλά κάποια τεχνολογικά δείγματα. Το Galaxy Unpacked event της αυτής της εβδομάδας αποτελεί μια ευκαιρία για εμάς να δούμε ποια είναι τα δυνατά της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ένα κινητό. Και αντίθετα από μια πλυντική μηχανή με προεγκατεστημένο ChatGPT, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη στα κινητά μας τηλέφωνα.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έκανε μεγάλη εμφάνιση το 2023, αλλά ως εργαλείο στις κινητές συσκευές μας, ήταν λίγο δυσεύρετη. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της τεχνολογίας μας· τα μεγάλα μοντέλα γλώσσας που τροφοδοτούν τα chatbots όπως το ChatGPT απλά δεν μπορούν να τρέξουν στα κινητά μας. Μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή ChatGPT που λειτουργεί μέσω cloud, αλλά δεν μπορεί να σας πει εάν έχετε λάβει ένα σημαντικό email. Τα πράγματα αλλάζουν αργά: το Pixel 8 Pro έφτασε τον Οκτώβριο, ικανό να τρέξει τα βασικά μοντέλα της Google on-device, με μερικά ενημερωμένα χαρακτηριστικά που υποσχέθηκαν χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη. Αλλά μέχρι στιγμής, μόνο μερικά από αυτά έχουν φθάσει και δεν εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα.

Ένα λογισμικό αναβάθμισης τον Δεκέμβριο προσέθεσε τη δυνατότητα χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης για περίληψη κειμένων Recorder – ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποίησα αμέσως εφαρμόζοντας την εφαρμογή Pixel Recorder . Ωστόσο, δεν μπορεί να διαχειριστεί μακρινές εγγραφές. Ό, τι υπερβαίνει τα 10 λεπτά φαίνεται ότι είναι απαγορευμένο. Ακριβώς την ίδια αναβάθμιση παρήχθηκε και το Video Boost, που παρουσιάζεται ως Night Sight για βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, αλλά οι επιδράσεις δεν είναι τόσο δραματικές όσο για τις στατικές φωτογραφίες, και μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε από μία ώρα έως δύο για να επεξεργαστείτε το βίντεο στο cloud.

Παρά ταύτα, υπάρχει κάτι πιο ελπιδοφόρο στον ορίζοντα. Κατά τη διάρκεια του εκδήλωσης εκκίνησης του Pixel το περασμένο έτος, η Google ανακοίνωσε τον Assistant με τον Bard, τον ChatGPT-style AI chatbot της. Ο Bard δεν ήταν ο καλύτερος εκπρόσωπος της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά σιγά-σιγά αποκτά χρήσιμες δυνατότητες – να γίνει βοηθός που μπορεί να εκτελέσει πολύ πιο σύνθετες εργασίες από απλά να ρυθμίσει ένα χρονόμετρο. Και αν κρίνουμε από τις teaser εικόνες της Samsung Unpacked, ίσως ο Bard έχει να κάνει κάτι με τις ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας.

Θα μπορούσε η σειρά Galaxy S24 να κυκλοφορήσει με μια έκδοση του Bard; Πού βρίσκεται το Bixby σε όλο αυτό; Ξεχάσατε το Bixby; Ακούγεται παράξενο να λανσάρει η Google το υπερδείγμα της τεχνολογίας AI με το τηλέφωνο μιας ανταγωνιστικής εταιρείας, αλλά αναγνωρίζουμε ότι η Samsung πουλάει περισσότερα τηλέφωνα Android από την ίδια τη Google. Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να μετατρέψει αυτούς τους ανταγωνιστές σε ακόμη πιο στενούς συνεργάτες.

Φαίνεται ότι χιλιάδες άνθρωποι βασίζονται σε μια μικρή πορτοκαλί AI συσκευή για να τους σώσει από τα τηλέφωνά τους. Υπάρχει σαφώς πολλά περισσότερα που η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να κάνει στα τηλέφωνά μας και η σαφέστερη εικόνα για αυτό το μέλλον δεν ήρθε από την Google ή τη Samsung. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν ένα τηλέφωνο γενικώς – ήταν το Rabbit R1, το χτύπημα της CES 2024. Είναι ένα μικρό gadget σχεδιασμένο από την Teenage Engineering, που λειτουργεί ως AI βοηθός για το τηλέφωνό σας. Του δίνετε πρόσβαση στις εφαρμογές και στους λογαριασμούς σας και του ζητάτε να κάνει πράγματα όπως να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο ή να παραγγείλει μια πίτσα. Αντί να ανοίγετε εφαρμογές και να πατάτε μέσα σε μενού, λέγετε απλά τι θέλετε και αυτό θα σας το κανει. Ένα όνειρο!

Είναι πολλοί αυτοί που έχουν προπαραγγείλει το R1 μέσα στην πρώτη εβδομάδα, δείχνοντας έτοιμους να αποχωρήσουν από την κόπωση του παρασυρόμενου πάτηματος στα τηλέφωνά τους όλη μέρα. Θα μας δείξει ο Galaxy S24 πώς μοιάζει αυτό το μέλλον; Ή θα είναι απλά ένα ακόμη τεχνολογικό δείγμα;

Συχνές ερωτήσεις:
1. Τι σημαίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη σε ένα κινητό τηλέφωνο;
2. Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν ήταν ευρέως διαθέσιμη σε κινητές συσκευές μέχρι τώρα;
3. Ποιες είναι οι δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στα κινητά τηλέφωνα;
4. Ποια είναι η σχέση μεταξύ του ChatGPT και της Τεχνητής Νοημοσύνης στα κινητά τηλέφωνα;
5. Ποια είναι η αναβάθμιση που προστέθηκε στο Pixel τον Δεκέμβριο;
6. Ποια είναι η δυνατότητα του Video Boost;
7. Ποιος είναι ο Bard και ποιο ρόλο παίζει στην Τεχνητή Νοημοσύνη στα κινητά τηλέφωνα;
8. Τι σημαίνει αυτή η αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ Google και Samsung;
9. Πώς λειτουργεί το Rabbit R1 και ποιον ρόλο παίζει στην Τεχνητή Νοημοσύνη στα τηλέφωνα;

Ορισμοί:
1. Τεχνητή Νοημοσύνη: Υπολογιστικό σύστημα που μιμείται την ανθρώπινη νοημοσύνη και εκτελεί εργασίες που απαιτούν νόημα, όπως αναγνώριση φωνής, αναγνώριση εικόνας και αυτόματη μάθηση.
2. ChatGPT: Ένα μοντέλο γλώσσας που χρησιμοποιείται σε chatbots για την παροχή απαντήσεων σε ερωτήματα και διαλόγους με το χρήστη.

Συνηθισμένοι σύνδεσμοι:
Samsung Galaxy S24
Google Store
Τεχνητή Νοημοσύνη
Teenage Engineering