Είναι η Volkswagen ιδιοκτήτης της Bugatti;

Uncategorized xEN

Η Bugatti, ένα από τα πιο διάσημα αυτοκινητοβιομηχανικά brands στον κόσμο, έχει περάσει από πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ιστορίας της. Από την αρχική ίδρυσή της από τον Ettore Bugatti το 1909, μέχρι την αποκτησή της από την Volkswagen το 1998, η Bugatti έχει παραμείνει ένα σύμβολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, το 2021, η Volkswagen αποφάσισε να παραχωρήσει τον έλεγχο της Bugatti στην Rimac, μια νεαρή κροατική εταιρεία που έχει κερδίσει φήμη στον σχεδιασμό και την μηχανική12.

Η Bugatti, που έχει το μοντέλο Chiron με αρχική τιμή κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια, θα γίνει μέρος μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ της Porsche, μιας μονάδας της Volkswagen, και της Rimac. Η Rimac θα κατέχει το 55% της κοινής επιχείρησης, γνωστής ως Bugatti-Rimac, ενώ η Porsche θα κατέχει το 45%12.

Η Bugatti-Rimac θα εδρεύει στο Ζάγκρεμπ, αλλά θα διατηρήσει μια παρουσία στο Molsheim στην περιοχή Alsace της Γαλλίας, όπου η πρώην βίλα και κτήμα του Ettore Bugatti λειτουργούν ως εταιρική βιτρίνα και εργαστήριο1.

Η Rimac, που ιδρύθηκε το 2009 από τον Mate Rimac, έχει γίνει ένα επιθυμητό brand, με πολλές παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες να ζητούν τη βοήθεια της εταιρείας για την κατασκευή των δικών τους ηλεκτρικών supercars2.

Η Bugatti και η Rimac θα συνεχίσουν ως ξεχωριστά brands, διατηρώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής και κανάλια διανομής. Η Bugatti Rimac αντιπροσωπεύει την εταιρεία που θα αναπτύξει το μέλλον της Bugatti και της Rimac2.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποια είναι η Bugatti;
Η Bugatti είναι μια γαλλική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 1909. Είναι γνωστή για την κατασκευή υψηλής απόδοσης και πολυτελών αυτοκινήτων.

Ποια είναι η Rimac;
Η Rimac Automobili είναι μια κροατική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, drivetrains και συστήματα μπαταριών. Ιδρύθηκε το 2009 από τον Mate Rimac.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ Bugatti και Volkswagen;
Η Volkswagen απέκτησε την Bugatti το 1998. Ωστόσο, το 2021, η Volkswagen αποφάσισε να παραχωρήσει τον έλεγχο της Bugatti στην Rimac.

Τι είναι η Bugatti-Rimac;
Η Bugatti-Rimac είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Bugatti και της Rimac. Η Rimac κατέχει το 55% της εταιρείας, ενώ η Porsche, μια μονάδα της Volkswagen, κατέχει το 45%.

Εξηγήσεις Όρων

Supercar: Ένα supercar είναι ένα πολύ ισχυρό και γρήγορο αυτοκίνητο που συνήθως είναι πιο ακριβό από τα περισσότερα άλλα αυτοκίνητα.

Hypercar: Ένα hypercar είναι ένα ακόμη πιο ισχυρό και γρήγορο αυτοκίνητο από ένα supercar. Συνήθως είναι πολύ ακριβά και παράγονται σε περιορισμένο αριθμό.

Drivetrain: Το drivetrain είναι το σύστημα που μεταφέρει την ισχύ από τον κινητήρα στους τροχούς ενός αυτοκινήτου.

Electric Vehicle (EV): Ένα ηλεκτρικό όχημα (EV) είναι ένα όχημα που χρησιμοποιεί έναν ή περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες για την πρόωση.