Ο Elon Musk παρουσιάζει τον Grok, έναν AI chatbot με ‘επαναστατική διάθεση’

Uncategorized

Ο Elon Musk και η νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του, η xAI, παρουσίασαν τον “Grok” – έναν AI chatbot που δεν διστάζει να απαντήσει σε “πικάντικες” ερωτήσεις. Ο Grok έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις με έναν τόνο χιούμορ και έχει μια επαναστατική διάθεση, οπότε δεν πρέπει να τον χρησιμοποιείτε αν μισείτε το χιούμορ1.

Ο Grok έχει την ικανότητα να προσπελαύνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από την πλατφόρμα X, προσφέροντας ένα μοναδικό και θεμελιώδες πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα μοντέλα AI13. Αυτό τον καθιστά ικανό να απαντά σε ερωτήσεις με τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες.

Ο Grok, που προέρχεται από το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας “Stranger in a Strange Land” του Robert Heinlein του 1961, σημαίνει να κατανοείς κάτι πλήρως και διαισθητικά3. Ο Musk και η ομάδα του xAI έχουν σχεδιάσει τον Grok με σκοπό να δημιουργήσουν εργαλεία AI που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα ενισχύοντας την έρευνα και την καινοτομία1.

Ο Grok έχει αξιολογηθεί σε διάφορες ακαδημαϊκές δοκιμές στα μαθηματικά και τον προγραμματισμό, επιδεικνύοντας καλύτερη απόδοση από το ChatGPT-3.5 σε όλες τις δοκιμές, σύμφωνα με τα δεδομένα1. Αυτό τον καθιστά έναν αξιόλογο ανταγωνιστή για το ChatGPT και άλλα μοντέλα AI.

Ο Grok θα παρέχεται στο X Premium+ με κόστος $16 το μήνα, αλλά για τώρα προσφέρεται μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες1. Παρόλα αυτά, ο Grok παραμένει ένα “πολύ πρώιμο προϊόν beta” το οποίο αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά εβδομαδιαία1.

Η ομάδα της xAI είπε ότι θα εφαρμόσει διάφορα μέτρα ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι ο Grok δεν θα χρησιμοποιηθεί επιβλαβώς. “Πιστεύουμε ότι η AI κρύβει τεράστιο δυναμικό για να συμβάλει σημαντικά στην επιστημονική και οικονομική αξία για την κοινωνία, επομένως θα εργαστούμε για την ανάπτυξη αξιόπιστων μέτρων ασφαλείας ενάντια σε καταστροφικές μορφές κακόβουλης χρήσης”1.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι ο Grok;
Ο Grok είναι ένας AI chatbot που δημιουργήθηκε από την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk, την xAI. Έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις με έναν τόνο χιούμορ και έχει μια επαναστατική διάθεση.

Πώς λειτουργεί ο Grok;
Ο Grok έχει την ικανότητα να προσπελαύνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από την πλατφόρμα X, προσφέροντας ένα μοναδικό και θεμελιώδες πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα μοντέλα AI.

Πόσο κοστίζει η χρήση του Grok;
Ο Grok θα παρέχεται στο X Premium+ με κόστος $16 το μήνα.

Εξηγήσεις Όρων

AI (Artificial Intelligence): Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η επιστήμη και η μηχανική της δημιουργίας έξυπνων μηχανών, ιδιαίτερα έξυπνων προγραμμάτων υπολογιστών.

Chatbot: Ένας chatbot είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που μπορεί να πραγματοποιήσει συνομιλίες μέσω κειμένου ή ήχου.

AI Chatbot: Ένας AI chatbot είναι ένας chatbot που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις.

xAI: Η xAI είναι η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ιδρύθηκε από τον Elon Musk.

X Platform: Η X είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αγόρασε ο Elon Musk.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *