Η Τεχνητή Νοημοσύνη Βρίσκει τον Σύντροφο της Ψυχής σας Μέσω του Προσώπου σας

Uncategorized

Στον γρήγορο κόσμο στον οποίο ζούμε, η κλασική ιστορία της συνάντησης του “εκείνου” ή της “εκείνης” σε ένα καφενείο γίνεται όλο και πιο σπάνια. Τώρα, μια απλή selfie στην εφαρμογή γνωριμιών SciMatch είναι ό,τι χρειάζεται για να ανοίξει τις πόρτες σε πιθανές ρομαντικές σπίθες. Αυτός ο νεοεισερχόμενος στη σκηνή των εφαρμογών γνωριμιών ανατρέπει τα δεδομένα απαλλάσσοντας τους χρήστες από τον κόπο της δημιουργίας προφίλ γνωριμιών, επιλέγοντας αντ’ αυτού να βυθιστεί στην αναγνώριση προσώπου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης1.

Η SciMatch προτείνει ένα απλό σενάριο. Κάνετε μια selfie και αφήνετε την εφαρμογή να κάνει τα υπόλοιπα. Η τεχνητή νοημοσύνη της, η οποία ονομάζεται A.I. Ruby, σαρώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας για να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας και να βρει συμβατά προφίλ από τη βάση δεδομένων της1.

Παρά την ευκολία που προσφέρει αυτή η μέθοδος, απομακρύνεται από την παραδοσιακή ρομαντική ιδέα της ανακάλυψης του έρωτα οργανικά. Υπάρχει μια ιδιαίτερη γοητεία στο να γνωρίζεις κάποιον μέσω απρόσμενων συναντήσεων και συζητήσεων, κάτι που η ψηφιακή εφαρμογή γνωριμιών μπορεί να μην προσφέρει πάντα1.

Παρά ταύτα, η SciMatch προσφέρει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες των διασημοτήτων που τους αρέσουν, προκειμένου να βρουν αντίστοιχα προφίλ. Είναι μια διασκεδαστική, παιχνιδιάρικη λειτουργία, αλλά επίσης μια σκληρή υπενθύμιση του πώς οι ψηφιακές γνωριμίες μεταμορφώνονται σε ένα επιφανειακό παιχνίδι όπου η εμφάνιση κυριαρχεί1.

Η SciMatch έχει προκαλέσει συζητήσεις με τις ισχυρισμούς της για ένα ποσοστό επιτυχίας 87% στην αντιστοίχιση προσωπικοτήτων. Έχει γίνει αποδεκτή από πολλούς, αλλά όχι όλοι την εγκρίνουν. Ορισμένοι κριτικοί την αποκαλούν “πλήρη μαγεία” και ανησυχούν ότι μας απομακρύνει από τις πραγματικές, ανθρώπινες σχέσεις1.

Ωστόσο, η SciMatch θεωρεί ότι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, βυθίζεται πιο βαθιά από τις εμφανίσεις και τα κοινά ενδιαφέροντα. Κατά τη γνώμη της, η αγάπη δεν είναι μόνο για το να αγαπάμε τις γάτες ή να μας αρέσει το ίδιο άθλημα, αλλά για τις ψυχές μας να αντηχούν η μία με την άλλη1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *