Επιλεγμένοι Κορυφαίοι Επιστήμονες για την Προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα

Uncategorized

Ορισμένοι από τους καλύτερους επιστήμονες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επιλέχθηκαν από την Ελλάδα για να σχηματίσουν την επιτροπή συμβούλων της χώρας, με στόχο την προετοιμασία της για περαιτέρω τεχνολογικές εξελίξεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη, η επιτροπή συστάθηκε μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού. “Η γεωμετρική πρόοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης καθιστά απαραίτητη τη σύσταση μιας Επιτροπής Συμβούλων υπό τον Πρωθυπουργό, με κύριο στόχο την προετοιμασία της χώρας για τις εξελίξεις που θα φέρουν όλες οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας, προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής ανθεκτικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας”, ανέφερε η ανακοίνωση1.

Τα πεδία στα οποία θα επικεντρωθεί η Ελλάδα θα είναι η οικονομία και η κοινωνία, η παραγωγικότητα, η καινοτομία, η υποδομή, οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, οι ανθρώπινοι πόροι και η κοινωνική συνοχή, η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, η υπεράσπιση της εθνικής ψηφιακής κυριαρχίας και η βελτίωση της λειτουργίας του Κράτους1.

Τα μέλη της Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα περιλαμβάνουν τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον Κίμωνα Δρακόπουλο, τον Ιωάννη Πίττα, τον Τίμο Σέλλη και τον Χαράλαμπο Τσεκέρη, μεταξύ άλλων. Οι επιστήμονες αυτοί έχουν εξέχουσες θέσεις σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης1.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *