Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία της Τέχνης: Πώς η CD Projekt Αναβίωσε Έναν Ηθοποιό με την Έγκριση της Οικογένειάς του

Uncategorized

Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη (AI) εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, η εφαρμογή της στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συζητημένα θέματα. Η CD Projekt, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Cyberpunk 2077, χρησιμοποίησε AI για να αντικαταστήσει έναν πρόσφατα απεβιωσότα ηθοποιό, με την έγκριση της οικογένειάς του123.

Ο Miłogost Reczek, ένας Πολωνός ηθοποιός γνωστός για την ερμηνεία του στον ρόλο του Homer Simpson στην ταινία The Simpsons, καθώς και για τους ρόλους του Vesemir και Thaler στα παιχνίδια The Witcher και του γιατρού Viktor Vektor στο Cyberpunk 2077, πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021 σε ηλικία 60 ετών1. Η οικογένεια Reczek έδωσε την άδεια στην CD Projekt να αναπαράγει τη φωνή του με τη χρήση AI για το πρόσφατα κυκλοφορημένο expansion, Phantom Liberty1.

Η CD Projekt αρχικά σκέφτηκε να βρει έναν αντικαταστάτη για τον απεβιωσότα ηθοποιό και να ξαναηχογραφήσει τις ατάκες του. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση δεν ήταν αρεστή στην ομάδα ανάπτυξης, καθώς ο Reczek ήταν “ένας από τους καλύτερους Πολωνούς ηθοποιούς φωνής” και η ερμηνεία του ήταν “αστραφτερή”123. Έτσι, η CD Projekt προσέλαβε έναν διαφορετικό ηθοποιό για να εκτελέσει τις νέες ατάκες για τον χαρακτήρα Vik, και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το λογισμικό κλωνοποίησης φωνής Respeecher για να αλλάξει τον διάλογο έτσι ώστε να ακούγεται σαν του Reczek123.

Η χρήση της AI στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα στη βιομηχανία, με τους ηθοποιούς φωνής ειδικά να εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον του επαγγέλματός τους1. Παρά τις ανησυχίες αυτές, η χρήση της γεννητικής AI στην ψυχαγωγική βιομηχανία έχει γίνει γρήγορα ευρεία. Η Disney έχει χρησιμοποιήσει AI για να αντικαταστήσει απεβιωσότες ηθοποιούς όπως ο Peter Cushing και η Carrie Fisher, και για να αναπαράγει έναν νεότερο Mark Hamill, στη σειρά Star Wars1.

Η χρήση της AI στο Cyberpunk 2077 αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευαίσθητο και σεβαστικό τρόπο, αλλά επίσης υπενθυμίζει τις προκλήσεις και τις ανησυχίες που συνοδεύουν την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *