Ο Harold Cohen: Η Πρωτοπορία της Τέχνης Τεχνητής Νοημοσύνης

Uncategorized xEN

Ο ζωγράφος Harold Cohen είχε εκπροσωπήσει τη Βρετανία σε διάφορα φεστιβάλ με τα έργα του σε καμβά και ήθελε μια νέα πρόκληση. Σκέφτηκε: “Ίσως υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες πράγματα έξω από το στούντιο μου, παρά μέσα σε αυτό”.

Έτσι, ενώ δίδασκε τέχνη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, ο Cohen στράφηκε από τον καμβά στην οθόνη, χρησιμοποιώντας υπολογιστές για να βρει νέους τρόπους δημιουργίας τέχνης. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 δημιούργησε ένα πρόγραμμα που ονόμασε Aaron, εμπνευσμένος μεταξύ άλλων από το όνομα του αδελφού και εκπροσώπου του Μωυσή στην Έξοδο. Ήταν το πρώτο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο της καλής τέχνης και ο Cohen κατά προσέγγιση παρουσίασε τον Aaron το 1974 στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ. Το έργο του Aaron στόλισε από τότε τα μουσεία από την Πινακοθήκη Tate στο Λονδίνο έως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο.

Τώρα, με την τεχνητή νοημοσύνη να κυριαρχεί στους τίτλους, μια νέα έκθεση στο Whitney Museum of American Art στη Νέα Υόρκη, με τίτλο “Harold Cohen: Aaron”, που διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2024, προσελκύει την προσοχή στον προδρομικό έργο του Cohen. Το Whitney προσφέρει κάτι πιο βαθύ από τις προηγούμενες εκθέσεις του Aaron: μια εμπειρία πραγματικού χρόνου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν το λογισμικό να δημιουργεί τέχνη.

Ο Cohen “έσπειρε” τον Aaron με διάφορες γνώσεις: για βασικά αντικείμενα, φυσική και βασικές τεχνικές σχεδίασης. Ο Aaron χρησιμοποιεί αυτήν την γνώση για να ακολουθήσει οδηγίες, να ολοκληρώσει εργασίες και να μιμηθεί ανθρώπινες αποφάσεις, ένας πολύ διαφορετικός τρόπος από τα σημερινά προγράμματα τέχνης Τεχνητής Νοημοσύνης που δεν σχεδιάζουν από την αρχή, αλλά βασίζονται σε βάσεις δεδομένων εικόνων. Το Whitney παρουσιάζει δύο εκδόσεις του λογισμικού του Cohen, συνοδευόμενες από τα έργα που δημιούργησε ο καθένας πριν από το θάνατο του Cohen.

Ένας τυχόν Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) τμήμα βασισμένο στα κύρια θέματα και πληροφορίες που παρουσιάζονται στο άρθρο είναι τα εξής:

1. Ποιος ήταν ο Harold Cohen;
Ο Harold Cohen ήταν ένας ζωγράφος που είχε εκπροσωπήσει τη Βρετανία σε διάφορα φεστιβάλ με τα έργα του σε καμβά.

2. Ποιο ήταν το πρώτο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο της καλής τέχνης;
Το πρώτο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο της καλής τέχνης ήταν το πρόγραμμα που δημιούργησε ο Harold Cohen και ονόμασε Aaron.

3. Πού προβλήθηκε το έργο του Aaron;
Το έργο του Aaron προβλήθηκε σε μουσεία από την Πινακοθήκη Tate στο Λονδίνο έως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο.

4. Τι προσφέρει η έκθεση “Harold Cohen: Aaron” στο Whitney Museum of American Art;
Η έκθεση “Harold Cohen: Aaron” προσφέρει μια εμπειρία πραγματικού χρόνου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν το λογισμικό να δημιουργεί τέχνη.

5. Πώς χρησιμοποιεί ο Aaron τις γνώσεις που του έδωσε ο Cohen;
Ο Aaron χρησιμοποιεί τις γνώσεις που του έδωσε ο Cohen σε βασικά αντικείμενα, φυσική και βασικές τεχνικές σχεδίασης για να ακολουθήσει οδηγίες, να ολοκληρώσει εργασίες και να μιμηθεί ανθρώπινες αποφάσεις.

6. Ποιες εκδόσεις του λογισμικού παρουσιάζει το Whitney;
Το Whitney παρουσιάζει δύο εκδόσεις του λογισμικού του Cohen, συνοδευόμενες από τα έργα που δημιούργησε ο καθένας πριν από το θάνατο του Cohen.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση “Harold Cohen: Aaron” στο Whitney Museum of American Art, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: σύνδεσμος