Οι ελεγκτές ανησυχούν περισσότερο για την κυβερνοασφάλεια παρά για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης

Uncategorized

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κυβερνοασφάλεια και ο ανθρώπινος παράγοντας καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στους κινδύνους που ανησυχούν τους εσωτερικούς ελεγκτές σε όλο τον κόσμο1. Η έρευνα αποκάλυψε μια σειρά από κύριους κινδύνους που απασχολούν περισσότερο τη λειτουργία του εσωτερικού ελέγχου, με την κυβερνοασφάλεια να αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα234.

Παρά την ταχεία ανάπτυξη του λογισμικού βασισμένου στη γεννήτρια Τεχνητή Νοημοσύνη, που προκαλεί προκλήσεις στους ηγέτες της επιχειρηματικής τεχνολογίας για να διατηρήσουν τους πιθανούς κινδύνους κυβερνοασφάλειας υπό έλεγχο, οι ελεγκτές φαίνεται να είναι περισσότερο ανήσυχοι για τους κινδύνους κυβερνοασφάλειας παρά για τους κινδύνους που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη6.

Σχεδόν το 75% όλων των απαντησάντων και ακόμη περισσότεροι επικεφαλής εσωτερικών ελεγκτών και ηγέτες τεχνολογικού ελέγχου θεωρούν την κυβερνοασφάλεια ως περιοχή υψηλού κινδύνου5. Αυτό υποδηλώνει ότι, παρά την αυξανόμενη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις επιχειρήσεις, οι κινδύνοι που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια παραμένουν στο επίκεντρο των ανησυχιών των ελεγκτών.

Εν κατακλείδι, ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την αύξηση της παραγωγικότητας, οι ελεγκτές παραμένουν προσεκτικοί και επικεντρωμένοι στους κινδύνους κυβερνοασφάλειας. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και απειλές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς και την ανάγκη για ρυθμιστικά πλαίσια που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *