Εκμεταλλευόμενοι την τεχνητή νοημοσύνη, οι αντισημίτες προωθούν την αρνητική εικόνα του Ολοκαυτώματος

Uncategorized xEN

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από αντισημίτες για να προωθήσουν την αρνητική εικόνα του Ολοκαυτώματος και να υπονομεύσουν τη μνήμη των θυμάτων. Η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για να παράγει προσβλητικές εικόνες της Άννας Φρανκ, για να δημιουργήσει ένα chatbot με την προσωπικότητα του Άντολφ Χίτλερ και για να παράγει εικόνες του Άουσβιτς που περιλαμβάνουν αμόλυντα στοιχεία, όπως μια ατράκτου.

Ούτε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν παραμένει αδρανής. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Αντισημιτική Πολιτική Εμπιστοσύνη προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από αντισημίτες για να εξαπλωθεί ο μίσος κατά των Εβραίων με μεγαλύτερη ταχύτητα από ποτέ. Η εμπιστοσύνη υπογράμμισε την εμφάνιση «εξελιγμένων αντισημιτικών deepfakes» – ψηφιακά αλλοιωμένων μέσων που στοχεύουν να αντιγράψουν την εμφάνιση ή τη φωνή κάποιου.

Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί για να παράγει εικόνες της Άννας Φρανκ με σεξουαλικό χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας με μπικίνι και με τον σεξουαλικό παραβάτη Χάρβεϊ Ουάινστιν. Επιπλέον, έχουν εμφανιστεί ρατσιστικές εικόνες αντιΕβραίων που δημιουργούνται από χρήστες της πλατφόρμας 4Chan, οι οποίοι ζητούν από τα εργαλεία γεννήτριας τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργήσουν βίαιες εικόνες που συνδέονται με τους Εβραίους.

Ο Λόρδος Πίκλες, ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης για τα θέματα μετά το Ολοκαύτωμα, ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί να υποβαθμίσει την ιστορία της ναζιστικής γενοκτονίας, δημιουργώντας παραπλανητικές εκφράσεις και αμφισβητώντας τη σοβαρότητά του Ολοκαυτώματος. Η ευθύνη, σύμφωνα με τον Πίκλες, βαρύνει τη βιομηχανία τεχνολογίας για να διασφαλίσει ότι τα συστήματά τους θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κακόβουλες πρακτικές.

Είναι κρίσιμο να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της ιστορίας του Ολοκαυτώματος και να προστατεύσουμε τη μνήμη των θυμάτων. Αν θέλουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του μίσους και της προπαγάνδας, πρέπει να αντιδράσουμε με συνειδητότητα και να επιδιώξουμε την ανάπτυξη τεχνολογιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση και την υπονόμευση της ιστορικής αλήθειας. Αυτή είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, απαιτώντας ευθύνη από την τεχνολογική βιομηχανία και τους πολιτικούς παράγοντες.

Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη από αντισημίτες;
Αντισημίτες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να παράγουν προσβλητικές εικόνες και chatbots που συνδέονται με το Ολοκαύτωμα, με σκοπό να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα και να υπονομεύσουν την μνήμη των θυμάτων.

2. Τι είναι οι “deepfakes”;
Τα “deepfakes” είναι ψηφιακά αλλοιωμένα μέσα που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αντιγράψουν την εμφάνιση ή τη φωνή κάποιου, δημιουργώντας παραπλανητικές εκφράσεις.

3. Τι κακόβουλες πρακτικές μπορούν να προκύψουν από αυτήν την τεχνολογία;
Οι κακόβουλες πρακτικές περιλαμβάνουν την παραγωγή προσβλητικών εικόνων και υπονόμευσης της ιστορικής αλήθειας, καθώς και την εξάπλωση μίσους και προπαγάνδας κατά των Εβραίων και άλλων ομάδων.

4. Ποια είναι η ευθύνη της τεχνολογικής βιομηχανίας;
Η τεχνολογική βιομηχανία φέρει ευθύνη να διασφαλίσει ότι τα συστήματά της μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κακόβουλες πρακτικές και να προστατεύσουν την ακεραιότητα της ιστορίας του Ολοκαυτώματος.

Συνδεδεμένοι Σύνδεσμοι

Μουσείο Ολοκαυτώματος των Ηνωμένων Πολιτειών
Memorial de la Shoah
Yad Vashem – Το Εθνικό Μνημείο του Ισραήλ για το Ολοκαύτωμα