Οι μεγαλύτερες τάσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην κυβερνοασφάλεια

Uncategorized

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι κάτι καινούργιο για τον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στη χρήση της AI για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων και την προστασία των ψηφιακών συστημάτων1. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζονται τρεις σημαντικές τάσεις που αφορούν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κυβερνοασφάλεια.

Ανταγωνισμός μεταξύ της βιομηχανίας ασφαλείας και των κυβερνοεγκληματιών

Υπάρχει μια ανταγωνιστική “κούρσα” μεταξύ της βιομηχανίας ασφαλείας και των κυβερνοεγκληματιών, καθώς και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την AI για τους δικούς τους σκοπούς1. Η βιομηχανία ασφαλείας χρησιμοποιεί την AI για την ανίχνευση και την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων, ενώ οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν την AI για τη δημιουργία πιο πολύπλοκων και εξελιγμένων επιθέσεων.

Κρατική υποστήριξη και συνεργασία με τεχνολογικά κολοσσούς

Κυβερνητικοί φορείς αναγνωρίζουν τη σημασία της AI στην κυβερνοασφάλεια και προωθούν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Για παράδειγμα, το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) ξεκίνησε το AI Cyber Challenge, έναν διαγωνισμό διάρκειας δύο ετών με στόχο τη δημιουργία προηγμένων AI-κατευθυνόμενων συστημάτων κυβερνοασφάλειας για την προστασία της κρίσιμης υποδομής της χώρας1. Εταιρείες όπως η OpenAI, η Google και η Microsoft συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας

Η AI μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την κατάρτιση περισσότερων επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας, βοηθώντας τους να μάθουν πώς να αναλύουν και να αποσυναρμολογούν κώδικα1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *