Η ανθρώπινη κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης κατηγορεί ο Σάιντ Καποορ

Uncategorized xEN

Ο Σάιντ Καποορ κατηγορεί τους ανθρώπους για την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) και τονίζει ότι θέλουν έναν εναλλακτικό κόσμο. Ο Κρίτι Σάνον πιστεύει ότι στο μέλλον θα είναι δυνατό να έχουμε ΤΝ εταίρους.

Ο Σάιντ Καποορ και η Κρίτι Σάνον ήταν απασχολημένοι με την προώθηση της επερχόμενης ταινίας τους Teri Baaton Mein Aisa Uljha Jiya. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή τους με το India Today, οι δύο ηθοποιοί μίλησαν για το πώς η ταινία τους εξερευνά μια “αδύνατη ιστορία αγάπης” στα αδοκίμαστα εδάφη της τεχνητής νοημοσύνης.

Όταν τους ρωτήθηκε για την αύξηση των deepfake βίντεο, ο Σάιντ κατηγόρησε τους ανθρώπους για την κατάχρηση της ΤΝ, λέγοντας ότι “υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ανθροπογενούς και θεο-δημιουργημένου”. Αντίθετα, η Κρίτι Σάνον πιστεύει ότι στο μέλλον είναι δυνατόν να έχουμε ΤΝ εταίρους.

Στην ταινία Teri Baaton Mein Aisa Uljha Jiya, ο Σάιντ υποδύεται έναν επιστήμονα που αναπτύσσει συναισθήματα για τη Σίφρα, μια υψηλής νοημοσύνης γυναίκα ρομπότ. Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η ΤΝ να αντικαταστήσει τα ανθρώπινα συναισθήματα στο μέλλον, απάντησε ότι αυτό ακριβώς είναι το θέμα της επερχόμενης του ταινίας. Η ταινία Teri Baaton Mein Aisa Uljha Jiya έχει γραφεί και σκηνοθετηθεί από τους Αμιτ Τζόσι και Αραντάνα Σαχ. Την παραγωγή υπογράφουν οι Ντινες Βιτζάν, Τζιότι Ντεσπάντε και Λάξμαν Ουτεκάρ. Στο cast συμπεριλαμβάνεται και ο θρυλικός ηθοποιός Νταρμέντρα.

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί ένα συναρπαστικό θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα και προκαλεί συζητήσεις για τις πιθανές επιπτώσεις της στην κοινωνία και την ανθρώπινη εμπειρία. Μεταξύ αυτών που ασχολούνται με το θέμα είναι οι ηθοποιοί Σάιντ Καποορ και Κρίτι Σάνον, οι οποίοι μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τη χρήση της στον κινηματογράφο. Ο Σάιντ Καποορ κατηγορεί τους ανθρώπους για την κατάχρηση της ΤΝ, τονίζοντας ότι είμαστε συνηθισμένοι να ζούμε σε ένα εναλλακτικό πραγματικότητα, προβάλλοντας ένα διαφορετικό “εγώ” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη πλευρά, η Κρίτι Σάνον αντιλαμβάνεται την τεχνητή νοημοσύνη ως έναν πιθανό εταίρο στο μέλλον.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

1. Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;
Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) είναι η ικανότητα των μηχανών και των συστημάτων υπολογιστών να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως η μάθηση, η αναγνώριση φωνής, η αναγνώριση εικόνας και η λήψη αποφάσεων.

2. Τι είναι ένα deepfake βίντεο;
Ένα deepfake βίντεο είναι ένα ψεύτικο βίντεο που δημιουργείται με τη χρήση τεχνολογιών της τεχνητής νοημοσύνης για να αντικαταστήσει το πρόσωπο σε ένα ήδη υπάρχον βίντεο με ένα άλλο πρόσωπο.

3. Πώς οι ηθοποιοί Σάιντ Καποορ και Κρίτι Σάνον αντιμετωπίζουν την τεχνητή νοημοσύνη;
Ο Σάιντ Καποορ κατηγορεί τους ανθρώπους για την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης και προβάλλει την έννοια ενός εναλλακτικού κόσμου. Από την άλλη πλευρά, η Κρίτι Σάνον πιστεύει ότι στο μέλλον θα είναι δυνατό να έχουμε τεχνητή νοημοσύνη ως εταίρο.

Ορισμοί και ιδιαιτερότητες

– Τεχνητή νοημοσύνη: Η ικανότητα των μηχανών και των συστημάτων υπολογιστών να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη.
– Deepfake βίντεο: Ένα ψεύτικο βίντεο που δημιουργείται με τη χρήση τεχνολογιών της τεχνητής νοημοσύνης για να αντικαταστήσει το πρόσωπο σε ένα υπάρχον βίντεο με ένα άλλο πρόσωπο.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι

India Today: Ο επίσημος ιστότοπος του India Today, η πηγή της συνέντευξης που αναφέρεται στο άρθρο.
Amit Joshi: Ο επίσημος ιστότοπος του Amit Joshi, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης της ταινίας Teri Baaton Mein Aisa Uljha Jiya.
Kriti Sanon: Ο επίσημος ιστότοπος της ηθοποιού Kriti Sanon, που συμμετέχει στην ταινία Teri Baaton Mein Aisa Uljha Jiya.

Σημείωση: Δεν προστίθενται συνδέσμοι σε υποσελίδες, μόνο στον κύριο ιστότοπο.