Realistic HD image of technology companies in China putting pressure on their employees not to fall behind in the development of Artificial Intelligence

Οι εταιρείες τεχνολογίας στην Κίνα πίεζουν τους υπαλλήλους τους να μην μένουν πίσω στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Uncategorized xEN

Ο ισχυρός άνδρας της ByteDance έκανε έκκληση στο προσωπικό της να αντισταθούν στη μετριότητα μετά το ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον αρχικό κύμα ανάπτυξης της γεννητικής Τεχνητής Νοημοσύνης, γίνοντας έτσι ο τελευταίος Κινέζος επικεφαλής εταιρείας που προειδοποιεί τους υπαλλήλους του για το να μην παραμείνουν πίσω σε ένα γρήγορα αλλαζόμενο περιβάλλον.

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία την Τρίτη, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Liang Rubo είπε στους εργαζομένους να υιοθετήσουν ένα αίσθημα κρίσης – υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία ByteDance αναγνώρισε αργά την έλευση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η γεννητική Τεχνητή Νοημοσύνη. Έτσι, εντάσσεται στους Jack Ma του Alibaba Group Holdings Ltd. και Richard Liu της JD.com Inc. που εκφράζουν ανησυχία για οργανωτικά προβλήματα αντιμέτωπα με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

“Δεν είμαστε αρκετά ευαίσθητοι στις εξωτερικές αλλαγές”, δήλωσε ο Liang σύμφωνα με ένα μήνυμα στο επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο WeChat. “Κατά τη διάρκεια της ημιετήσιας τεχνικής αναθεώρησής μας, οι συζητήσεις που αφορούν την GPT δεν προέκυψαν πριν από το 2023, παρόλο που η GPT-1 κυκλοφόρησε το 2018”.

Η είσοδος του ChatGPT του OpenAI στο τέλος του 2022 ξάφνιασε τους ηγέτες των κοινωνικών δικτύων στο διαδίκτυο, από τη Meta Platforms Inc. έως την Google της Alphabet Inc. και το YouTube. Το TikTok της ByteDance συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, ακόμα και χωρίς να καταλαμβάνει πρωτοποριακή θέση σε αυτόν τον νέο κύκλο, αλλά ο Liang είπε ότι διακρίνει ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια τον τελευταίο καιρό, από την ικανοποίηση, τη μη αποδοτικότητα και την αργοπορία ως τα χαμηλά πρότυπα.

Έχοντας κάποια ομοιότητα με τα σχόλια των Ma και Liu το περασμένο έτος, ο Liang ζήτησε μια νέα επιχειρηματική πνοή στην εταιρεία, λέγοντας ότι φοβάται ότι η ByteDance μπορεί να παρασυρθεί στη μετριότητα. Ωστόσο, ο Liang πήρε ένα πιο ήπιο τόνο από τους δύο συναδέλφους του, λέγοντας ότι η εταιρεία του πάει καλά και ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που προβλέπονται για τη ByteDance. Πέρυσι, η ByteDance κυκλοφόρησε την chatbot της Doubao χωρίς πολλά παραστατικά. Τον Δεκέμβριο, το The Verge ανέφερε ότι η ByteDance χρησιμοποιεί την τεχνολογία του OpenAI για να κατασκευάσει το δικό της μεγάλο μοντέλο γλώσσας. Το OpenAI τελικά έκοψε τον λογαριασμό της κινεζικής εταιρείας.

Ο ανταγωνισμός στην Κίνα ηγείται από την Baidu Inc., που δήλωσε ότι ο chatbot της είναι τουλάχιστον τόσο καλός όσο το προηγμένο GPT-4 του OpenAI. Το Ernie Bot της Baidu έχει προσελκύσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες από το κοινό του από τη δημόσια κυκλοφορία του τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία τον περασμένο μήνα.

Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις της ByteDance έχουν αυξηθεί σημαντικά το 2023, φτάνοντας σε πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε το Bloomberg News, ίσως ξεπερνώντας την αντίπαλη Tencent Holdings Ltd. Αυτό αποτελεί έναν ένδειξη ότι το φιλόδοξο ηλεκτρονικό εμπόριο του TikTok αυξάνει την ανάπτυξη σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

Συχνές ερωτήσεις (FAQs):

1. Ποιος άνδρας της ByteDance έκανε έκκληση στο προσωπικό να αντισταθούν στη μετριότητα;
Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Liang Rubo.

2. Ποια εταιρεία ανήκει στον ίδιο πλέον ομάδα με τους Jack Ma και Richard Liu;
Η Alibaba Group Holdings Ltd. και η JD.com Inc.

3. Ποια τεχνολογία αναφέρεται ότι η ByteDance αναγνώρισε αργά;
Η γεννητική Τεχνητή Νοημοσύνη.

4. Ποια επιχειρηματική πνοή θέλει ο Liang να φέρει στην εταιρεία;
Μια νέα επιχειρηματική πνοή.

5. Ποια άλλη εταιρεία ηγείται στον ανταγωνισμό στην Κίνα;
Η Baidu Inc.

6. Τι αύξηση είχαν οι πωλήσεις της ByteDance το 2023;
Αυξήθηκαν σε πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια, ίσως ξεπερνώντας την αντίπαλη Tencent Holdings Ltd.

Ορισμοί:

– ByteDance: Η ByteDance είναι μια κινεζική τεχνολογική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 και είναι γνωστή για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

– GPT: Το GPT (Generative Pre-trained Transformer) είναι ένα μοντέλο γλώσσας που βασίζεται σε μηχανική μάθηση και χρησιμοποιείται για την αυτόματη παραγωγή κειμένων.

– Chatbot: Ένα chatbot είναι ένας υπολογιστικός πράκτορας που μπορεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους μέσω της ικανότητάς του να κατανοήσει και να ανταποκριθεί σε φυσική γλώσσα.

Συνιστώμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:

TikTok: Επίσημη ιστοσελίδα του TikTok, της κοινωνικής πλατφόρμας που ανήκει στη ByteDance.
Baidu: Επίσημη ιστοσελίδα της Baidu Inc., μιας άλλης μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας στην Κίνα.