Ο Joe Biden και οι Deepfakes: Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην παγκόσμια πολιτική

Uncategorized xEN

Φωτογραφίες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη με τον πρόεδρο Joe Biden να φορά στρατιωτική στολή και να βρίσκεται στο Situation Room κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μετά από μια επίθεση με drone κατά αμερικανικών στρατιωτών και των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Οι deepfakes έγιναν viral, δείχνοντας τον Biden να κάθεται σε γραφείο μαζί με συμβούλους του, φορώντας στρατιωτική στολή. Ο εκ των υστέρων λόγος ήταν να υποδηλωθεί ότι οι ΗΠΑ ήταν σε πολεμική κατάσταση.

Πρόσφατα, ένας επίθεση με drone στη βορειοανατολική Ιορδανία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών αμερικανικών στρατευμάτων. O Biden καταδίκασε την επίθεση ως “αποτρόπαια και εντελώς άδικη” και δήλωσε: “Θα ανταποκριθούμε”. O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, αναφέρθηκε στον εκ μέρους του Προέδρου Βάιντεν, γεγονός που υπενθυμίζει: “Εγώ και ο Πρόεδρος δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων και θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα στρατεύματά μας και τα συμφέροντά μας”.

Ο Joe Biden έχει δίκαιο να ανησυχεί για την εμφάνιση deepfakes με το πρόσωπό του, καθώς πρόσφατα είχαμε την κυκλοφορία εικόνων AI που απεικόνιζαν την Taylor Swift με σεξουαλικό περιεχόμενο. Ο διευθυντής εκτελεστικός της Microsoft, Satya Nadella, έχει πει ότι οι τεχνολογικές εταιρείες πρέπει να “κινηθούν γρήγορα” για να αποφευχθεί η κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης. “Πρέπει να δράσουμε. Και ειλικρινά, όλοι μας στις τεχνολογικές πλατφόρμες, ανεξάρτητα από τη θέση σου σε οποιοδήποτε θέμα, προσφέρουμε όταν ο online κόσμος είναι ασφαλής”, δήλωσε ο Nadella. “Κανείς δεν θα ήθελε έναν online κόσμο που δεν είναι πλήρως ασφαλής για τους δημιουργούς και τους καταναλωτές περιεχομένου”, πρόσθεσε. “Επομένως, πιστεύω ότι είναι σπουδαίο να κινηθούμε γρήγορα σε αυτό”.

Συχνές ερωτήσεις (FAQs) βασισμένες στα κύρια θέματα και πληροφορίες που παρουσιάζονται στο άρθρο:

1. Τι είναι οι deepfakes;
Οι deepfakes είναι ψευδο-βίντεο ή εικόνες που δημιουργούνται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να αλλάξουν το πρόσωπο ή την εμφάνιση των ατόμων.

2. Ποιος είναι ο Joe Biden;
Ο Joe Biden είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

3. Τι συνέβη στο Situation Room;
Στο Situation Room, δημιουργήθηκαν deepfake φωτογραφίες με τον Joe Biden να φορά στρατιωτική στολή, προκαλώντας εντάσεις και ανησυχία για μια επίθεση με drone κατά αμερικανικών στρατευμάτων.

4. Ποιος ανέλαβε δράση για το περιστατικό;
Ο Joe Biden καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι θα ανταποκριθούν. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, εξέφρασε τη δέσμευσή του στην προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και των συμφερόντων της χώρας.

5. Τι περιγράφεται σχετικά με την Taylor Swift;
Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν εικόνες τεχνητής νοημοσύνης που απεικόνιζαν την Taylor Swift με σεξουαλικό περιεχόμενο, προκαλώντας ανησυχία για την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ορισμοί για κάποιους κλειδιά όρους ή αργκό που χρησιμοποιούνται στο άρθρο:

– Deepfakes: Ψευδο-βίντεο ή εικόνες που δημιουργούνται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να αλλάξουν το πρόσωπο ή την εμφάνιση των ατόμων.
– Situation Room: Ο χώρος όπου διεξάγονται οι στρατηγικές συζητήσεις και λαμβάνονται αποφάσεις για κρίσιμες καταστάσεις.
– Drone: Ένα αυτόνομο σκάφος που μπορεί να πετάξει χωρίς πιλότο και χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων και της παρακολούθησης.
– Τεχνητή νοημοσύνη: Η ικανότητα των μηχανών να μιμούνται ανθρώπινη νοημοσύνη και να εκτελούν καθήκοντα που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως η αναγνώριση εικόνας ή η ανάλυση δεδομένων.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:

1. whitehouse.gov: Επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
2. microsoft.com: Ιστοσελίδα της Microsoft, μίας εταιρείας που αναφέρεται στο άρθρο και έχει λάβει θέση για την κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης.