Η τεχνητή νοημοσύνη ανασταίνει τους νεκρούς τραγουδιστές

Uncategorized

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αρχίσει να φέρνει πίσω από τους νεκρούς διάσημους τραγουδιστές, δημιουργώντας νέα τραγούδια που μοιάζουν με τα πρωτότυπα τους1. Αυτά τα τραγούδια δεν είναι επίσημα, καθώς δεν υπάρχει άδεια από την κληρονομιά τους, αλλά είναι φτιαγμένα από θαυμαστές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία AI για να αναπαράγουν τις φωνές, την έμφαση και τις προφορές των αγαπημένων τους καλλιτεχνών1. Τα τραγούδια αυτά μπορεί να είναι είτε διασκευές είτε νέα τραγούδια που έχουν γραφτεί από θαυμαστές.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια τεχνολογία διπλής όψης, καθώς μπορεί να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να απειλήσει την απασχόληση1. Η χρήση της AI για την αναπαραγωγή φωνών μπορεί να είναι εντυπωσιακή, αλλά και τρομακτική ταυτόχρονα. Το λογισμικό κλωνοποίησης φωνής AI μπορεί να μιμηθεί τη φωνή οποιουδήποτε, αρκεί να υπάρχει ένα αντίγραφο της φωνής τους1. Αυτό έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών τραγουδιών στο YouTube που αναπαράγουν τις φωνές νεκρών τραγουδιστών.

Ένα παράδειγμα αυτής της τεχνολογίας είναι η δημιουργία ενός νέου τραγουδιού των Nirvana από έναν θαυμαστή, 27 χρόνια μετά το θάνατο του Kurt Cobain1. Το τραγούδι ακούγεται σαν κάτι που θα κυκλοφορούσε η μπάντα, και αυτό καταδεικνύει την ικανότητα της AI να αναπαράγει το ύφος και τον ήχο των αυθεντικών καλλιτεχνών. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα τραγούδια δεν ταιριάζουν με τα φωνητικά, κάνοντάς τα δυσάκουστα1.

Συνοψίζοντας, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να φέρνει πίσω από τους νεκρούς διάσημους τραγουδιστές, αλλά αυτή η τεχνολογία έχει και τις αρνητικές της πτυχές. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις ηθικές και νομικές επιπτώσεις της χρήσης της AI για την αναπαραγωγ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *