Η Κίνα αντιμετωπίζει τη στιγμή DrakeGPT της: Η τραγουδίστρια AI γίνεται viral

Uncategorized

Η τραγουδίστρια Mandopop Stefanie Sun έχει γίνει viral στο Bilibili, το μεγαλύτερο κινεζικό site streaming βίντεο που δημιουργείται από χρήστες1. Ωστόσο, η απότομη αναβίωση του ενδιαφέροντος για τη Sun, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ από το 2017, δεν προέρχεται από την καλλιτέχνιδα που έχει ξανά μια στιγμή έμπνευσης. Τα τραγούδια που έχουν προσελκύσει εκατομμύρια προβολές στο Bilibili περιλαμβάνουν τη φωνή της Sun που έχει κλωνοποιηθεί από τεχνητή νοημοσύνη, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων1.

Η αναζήτηση “AI孙燕姿” (“AI Stefanie Sun”) παράγει εκατοντάδες βίντεο στο Bilibili που έχουν ανεβεί τον τελευταίο μήνα. Τα πιο δημοφιλή έχουν συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές1. Ο WeChat Index, που παρακολουθεί λέξεις-κλειδιά σε όλο το οικοσύστημα κοινωνικών και περιεχομένου της υπερεφαρμογής, δείχνει ότι η βαθμολογία της τάσης αυξήθηκε απότομα στις 50.000 στις 5 Μαΐου από το μηδέν μόλις δύο ημέρες πριν1.

Παρόλο που τα deepfakes της Sun ξεκίνησαν από το Bilibili, το καταφύγιο των κινεζικών βίντεο μας, η σειρά των έργων έχει αναδημοσιευτεί σε άλλες κύριες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου του Douyin, της κινεζικής έκδοσης του TikTok1.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αναπτυχθεί ταχύτατα τα τελευταία χρόνια, και η χρήση της για τη δημιουργία κλώνων φωνών καλλιτεχνών αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νομοθέτες και οι καλλιτέχνες στον τομέα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι σημαντικό να εξεταστούν οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική βιομηχανία και να βρεθούν λύσεις που θα εξασφαλίζουν τη δίκαιη αντιμετώπιση των δημιουργών και των καλλιτεχνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *