A high definition, photorealistic image of text that reads, in Greek: 'ΕΙΔΗΣΗ: Οικογένεια Τζορτζ Κάρλιν υποβάλλει αγωγή για παραποίηση ειδικού stand-up special'

ΕΙΔΗΣΗ: Οικογένεια Τζορτζ Κάρλιν υποβάλλει αγωγή για παραποίηση ειδικού stand-up special

Uncategorized xEN

Η οικογένεια του γνωστού κωμικού Τζορτζ Κάρλιν έχει καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας μέσων ενημέρωσης που διαθέτει ένα παραποιημένο ώρας κωμωδίας, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράγει το ύφος και το υλικό του απεβίωσεν καλλιτέχνη. Η αγωγή ζητά από έναν δικαστή να επιβάλει στην εταιρεία podcast, Dudesy, να αποσύρει αμέσως το ακουστικό ειδικό “Τζορτζ Κάρλιν: Χαίρομαι που είμαι νεκρός”, όπου μια σύνθεση του Κάρλιν, ο οποίος απεβίωσε το 2008, προβαίνει σε σχόλια για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Η κόρη του Κάρλιν, Κέλι Κάρλιν, δήλωσε ότι το έργο αυτό είναι “ένας κακοφτιαγμένος αντίγραφος που συναρμολογήθηκε από αθέσφαλα άτομα για να εκμεταλλευτούν το αξέχαστο καλό που είχε δημιουργήσει ο πατέρας μου με τους αφοσιωμένους οπαδούς του.” Η αγωγή κατηγορεί την εταιρεία Dudesy και τους παρουσιαστές του podcast, Γουίλ Σάσο και Τσαντ Κάλτγκεν, για παραβίαση του δικαιώματος της εικόνας του Κάρλιν και των πνευματικών του δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την αγωγή, “κανένα από τα κατηγορούμενα πρόσωπα δεν είχε άδεια για να χρησιμοποιήσει την εικόνα του Κάρλιν στο AI-generate ‘Τζορτζ Κάρλιν Special’, ούτε είχαν άδεια για να χρησιμοποιήσουν κάποιο από το πνευματικό υλικό του αείμνηστου κωμικού.”

Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απαντήσει στην αγωγή και δεν ήταν σαφές εάν έχουν προσλάβει δικηγόρο. Στην αρχή του special που ανέβηκε στο YouTube στις 9 Ιανουαρίου, ένας φωνητικός χαρακτήρας που παρουσιάζει τον εαυτό του ως το κινητήριο σύστημα AI που χρησιμοποιήθηκε από την Dudesy, λέει ότι άκουσε τα 50 χρόνια υλικό του κωμικού και “προσπάθησα να αντιγράψω τη φωνή του, το ύφος και τη στάση του, καθώς και τα θέματα που θα τον ενδιέφεραν σήμερα.” Οι αγωνιστές υποστηρίζουν ότι, αν αυτό αληθεύει – πράγμα που διαφωνούν μερικοί ακροατές – τότε παραβιάστηκε το πνευματικό δικαίωμα του Κάρλιν. Η εταιρεία, όπως συνηθίζει σε παρόμοια έργα, κυκλοφόρησε επίσης ένα επεισόδιο podcast με τους Σάσο και Κάλτγκεν να παρουσιάζουν και να σχολιάζουν τον μοκαρισμένο Κάρλιν.

“Αυτό που μόλις ακούσαμε, ήταν καλό;”, ρωτά ο Κάλτγκεν σε μια ενότητα του επεισοδίου που παρατίθεται στην αγωγή. “Ναι, ακουγόταν ακριβώς σαν τον Τζορτζ Κάρλιν,” απαντάει ο Σάσο. Σε αναρτήσεις στο Twitter, η Κέλλυ Κάρλιν δήλωσε “Ο πατέρας μου αφιέρωσε μια ζωή για να φτάσει την τελειότητα μέσω της ανθρώπινης ζωής, του μυαλού του και της φαντασίας του. Καμία μηχανή δεν θα αντικαταστήσει ποτέ το ιδιοφυές του. Αυτά τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης είναι έξυπνες προσπάθειες να αναπαραγάγουν ένα μυαλό που δεν θα υπάρξει ξανά. Ας αφήσουμε το έργο του καλλιτέχνη να μιλήσει από μόνο του. Οι άνθρωποι φοβούνται τόσο πολύ το κενό που δεν μπορούν να αφήσουν αυτά που πέφτουν να παραμείνουν εκεί. Έχω μια ιδέα, πώς για να δώσουμε μια ακρόαση σε κάποιους πραγματικούς ζωντανούς κωμικούς; Αλλά αν θέλετε να ακούσετε τον αυθεντικό Τζορτζ Κάρλιν, έχει 14 ειδικά που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε.” Η αγωγή αποτελεί μία από τις πρώτες που αναμένεται να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η επαναχρησιμοποίηση εικόνων και ομοιοτήτων διάσημων προσώπων.

Το άρθρο αναφέρει ότι η οικογένεια του γνωστού κωμικού Τζορτζ Κάρλιν υπέβαλε αγωγή εναντίον της εταιρείας μέσων ενημέρωσης που παρουσιάζει ένα παραποιημένο ώρας κωμωδίας χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράγει το ύφος και το υλικό του απεβίωσεν καλλιτέχνη. Η αγωγή ζητά από έναν δικαστή να επιβάλει στην εταιρεία podcast, Dudesy, να αποσύρει το ακουστικό επεισόδιο “Τζορτζ Κάρλιν: Χαίρομαι που είμαι νεκρός”, όπου παρουσιάζονται σχόλια για την τρέχουσα επικαιρότητα, που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η αγωγή κατηγορεί την εταιρεία Dudesy και τους παρουσιαστές του podcast, Γουίλ Σάσο και Τσαντ Κάλτγκεν, για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του Κάρλιν.

Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απαντήσει στην αγωγή και δεν είναι σαφές εάν έχουν προσλάβει δικηγόρο. Στην αρχή του επεισοδίου του podcast, ένας φωνητικός χαρακτήρας που παρουσιάζεται ως το κινητήριο σύστημα της τεχνητής νοημοσύνης λέει ότι άκουσε το υλικό του κωμικού για 50 χρόνια και προσπάθησε να αντιγράψει τη φωνή, το ύφος και τη στάση του. Οι αγωνιστές υποστηρίζουν ότι αυτό παραβιάζει το πνευματικό δικαίωμα του Κάρλιν. Η Κέλλυ Κάρλιν δήλωσε στο Twitter ότι καμία μηχανή δεν μπορεί να αντικαταστήσει το έργο του πατέρα της και πρότεινε να ακούσουν τα πραγματικά επεισόδια του Κάρλιν αν θέλουν να τον ακούσουν αυθεντικά.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση στους παρακάτω συνδέσμους:
Συνδεσμός 1
Συνδεσμός 2