Οι επιθέσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην Τέιλορ Σουίφτ προκαλούν ανησυχία

Uncategorized xEN

Ένα νέο φαινόμενο που αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή προσβλητικών εικόνων διάσημων προσώπων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο. Πρόσφατα, η Τέιλορ Σουίφτ έπεσε θύμα αυτής της απαράδεκτης πρακτικής, με εικόνες που δεν είναι πλέον απλά προκλητικές, αλλά και αηδιαστικές, να διασκορπίζονται στο διαδίκτυο. Οι θαυμαστές της τραγουδίστριας αντέδρασαν άμεσα, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και προσπαθώντας να θάψουν το θέμα ‘Τέιλορ Σουίφτ AI’ με ανεπίκαιρες δημοσιεύσεις.

Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο την Τέιλορ Σουίφτ, αλλά και πολλούς άλλους διάσημους. Ακόμη και οι νεαρές πρωταγωνίστριες των social media, όπως η 23χρονη TikTok star και ηθοποιός Addison Rae, έχουν βιώσει παρόμοιες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων deepfake βίντεο που παραπλανούν τα πρόσωπα και τις φωνές τους. Αυτός ο τύπος περιεχομένου δεν διαφέρει από τις προσωπικές διαρροές φωτογραφιών που έχουν υποστεί οι διάσημοι τα τελευταία χρόνια λόγω χάκερ. Είναι ιδιαίτερα ταραγμένο και άδικο για οποιονδήποτε να χρησιμοποιείται η εικόνα και η ταυτότητά του χωρίς τη συγκατάθεσή του και με τρόπο τέτοιο που τον περιφρονεί.

Δυστυχώς, ο νομικός κανονισμός δεν έχει προλάβει να αντιμετωπίσει αυτήν την εμφανιζόμενη απειλή. Ακόμη και αν οι επιπτώσεις αυτού του περιεχομένου στην ψυχική και συναισθηματική υγεία, καθώς και στην επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική φήμη ενός ατόμου μπορεί να είναι καταστροφικές, όπως αναφέρει το MSNBC, δεν υπάρχει ποινική κατηγορία που να καλύπτει τις γυμνές εικόνες που παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη. Πολλοί διάσημοι έχουν πέσει θύματα χάκερ και διαρροών γυμνών φωτογραφιών τα τελευταία χρόνια, όπως η Bella Thorne, η Miley Cyrus, η Jennifer Lawrence, η Demi Lovato, η Kristen Stewart, η Dakota Johnson, η Rihanna και πολλοί άλλοι.

Συχνές ερωτήσεις (FAQs):

1. Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη?
Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αναφέρεται στην ικανότητα των υπολογιστών και των μηχανών να εκτελούν απαιτητικές κοινωνικές και γνωστικές λειτουργίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη.

2. Τι είναι το φαινόμενο “τεχνητή νοημοσύνη και προσβλητικές εικόνες”?
Αναφέρεται στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία προσβλητικών εικόνων προσώπων, χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το deepfake, που παραπλανούν το κοινό.

3. Ποιοι άλλοι διάσημοι έχουν επηρεαστεί από το φαινόμενο αυτό;
Εκτός από την Τέιλορ Σουίφτ, άλλοι διάσημοι που έχουν πέσει θύματα περιλαμβάνουν τη TikTok star και ηθοποιό Addison Rae, καθώς και άλλους διάσημους της εποχής που έχουν υποστεί διαρροές φωτογραφιών, όπως η Bella Thorne, η Miley Cyrus, η Jennifer Lawrence, η Demi Lovato, η Kristen Stewart, η Dakota Johnson και η Rihanna.

4. Πώς το φαινόμενο αυτό επηρεάζει τους ανθρώπους;
Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία προσβλητικών εικόνων μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ψυχική και συναισθηματική υγεία, καθώς και στην επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική φήμη ενός ατόμου.

Ορισμοί ζωτικών όρων:
– Τεχνητή νοημοσύνη: Η ικανότητα των υπολογιστών και των μηχανών να εκτελούν απαιτητικές κοινωνικές και γνωστικές λειτουργίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη.
– Deepfake: Μια τεχνική με την οποία μπορούν να δημιουργηθούν πλαστικά και παραπλανητικά βίντεο ή εικόνες, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και την επεξεργασία εικόνας.

Προτεινόμενοι σχετικοί σύνδεσμοι:
Άρθρο MSNBC