Κορωνοϊός – AEI: Σχέδιο για εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα πανεπιστήμια

News

Ως απόλυτη προτεραιότητα θέτει η κυβέρνηση την επιστροφή των μαθητών – φοιτητών στις σχολικές ή πανεπιστημιακές αίθουσες και στην δια ζώσης εκπαίδευση, εξετάζοντας για το σκοπό αυτό, διάφορες εναλλακτικές λύσεις.

Μία από αυτές, όπως τόνισε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,, είναι να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα πανεπιστημιακά κάμπους.

Συγκγκεριμένα, όπως είπε η υπ. Παιδείας, όπως είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, θα εισηγηθεί να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για να εμβολιάζονται επί τόπου οι φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κεραμέως, θα παρουσιάσει την σχετική πρόταση στη σύνοδο των Πρυτάνεων το Σάββατο, στην οποία θα παραστεί. Οι πρυτανικές αρχές έχουν πάρει θέση υπέρ του εμβολιασμού των φοιτητών και των καθηγητών για να ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος με ασφάλεια. Την ίδια πρόταση θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση στην επιτροπή των ειδικών.

«Aπόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» ανέφερε επίσης, η υπουργός μιλώντας στον Ant1 και επανέλαβε. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για τις ηλικίες 15-17, λέγοντας πως κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *