Βόρεια Ιρλανδία: Ο Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο της δημοσιογράφου - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Βόρεια Ιρλανδία: Ο Νέος IRA ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο της δημοσιογράφου


Ο Νέος ΙRA ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο της 29χρονης βορειοϊρλανδής δημοσιογράφου, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στο Λοντοντέρι, στη Βόρεια Ιρλανδία, την περασμένη εβδομάδα.


Σε προκήρυξή της, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Irish News», η οργάνωση ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και τους οικείους της δημοσιογράφου.   
Η Λάιρα ΜακΚί έπεσε νεκρή από σφαίρα στο κεφάλι τη νύχτα της  Πέμπτης ενόσω κάλυπτε τα γεγονότα.
«Στη διάρκεια επίθεσης εναντίον του εχθρού, η Λάιρα ΜακΚί σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο, καθώς βρισκόταν δίπλα σε εχθρικές δυνάμεις», ανέφερε ο Νέος IRA στην προκήρυξή του.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν την παραμονή του Σαββατοκύριακου του Πάσχα των καθολικών, κατά το οποίο οι υποστηρικτές της επανένωσης της Βόρειας Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας τιμούν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916 εναντίον της βρετανικής κυριαρχίας.
Ο Νέος IRA απορρίπτει την ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, που έβαλε τέλος στις λεγόμενες Ταραχές, την 30ετή περίοδο των βίαιων συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία, κατά την οποία εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->