Ένταση και προσαγωγές στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 6, 2018

Ένταση και προσαγωγές στην πορεία για τον Αλ. ΓρηγορόπουλοΈνταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της μαθητικής-φοιτητικής πορείας για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.


Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν ομάδα νεαρών εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα εκείνες να απαντήσουν με περιορισμένη χρήση χημικών. Αστυνομικοί προχώρησαν στη συνέχεια σε 10 προσαγωγές.
Υπενθυμίζεται ότι μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια. Μέσω της διαδρομής Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατεία Κοραή, Σταδίου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα και τη Βουλή, ενώ κατόπιν διαλύθηκαν στα Προπύλαια.
Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 18.00, ενώ στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έκλεισαν με εντολή της Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό διέρχονται κανονικά από τους δύο παραπάνω σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε επιφυλακή και έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί. Παράλληλα αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν αστυνομικά τμήματα και κτήρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

No comments:

Post a Comment

-->