Πρόεδρος συνταξιούχων: Εάν δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις, θα εξαφανιστεί το πλεόνασμα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Friday, September 21, 2018

Πρόεδρος συνταξιούχων: Εάν δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις, θα εξαφανιστεί το πλεόνασμαΓια αναμονή ακόμη και έξι ετών, σε ό,τι αφορά την έκδοση των επικουρικών συντάξεων, και τριών ετών αναφορικά με τις κύριες, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), Νίκος Χατζόπουλος.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 σήμερα Παρασκευή, σημείωσε πάντως ότι η αναμονή μεσοσταθμικά για τις κύριες συντάξεις είναι 18 μήνες και για τις επικουρικές τρία χρόνια.
Όπως τόνισε, οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις φτάνουν τις 91.000.
Υπογράμμισε, δε, ότι «εάν δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις, θα εξαφανιστεί το πλεόνασμα».
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε μήνυση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, της διοίκησης του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, καταγγέλλοντας σκόπιμες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, με στόχο, όπως υποστηρίζει, να δημιουργείται υπερπλεόνασμα στον ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων, αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας  η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπέρ πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους δανειστές.

No comments:

Post a Comment

-->