Κύπρος: Εκτιμήσεις για ανάπτυξη άνω του 4% - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, August 14, 2018

Κύπρος: Εκτιμήσεις για ανάπτυξη άνω του 4%Ρυθμός ανάπτυξης πέραν του 4% αναμένεται για το 2018 στην Κύπρο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος παρουσίασε τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την πορείας της οικονομίας.


Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, στο β' τρίμηνο του 2018 επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη ότι η οικονομία παρουσιάζει φέτος επιταχυνόμενη ανάπτυξη, με ρυθμό πέραν του 4%.
Ειδικότερα, η κυπριακή οικονομία μεγεθύνεται στο β' τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, κατά 3,9%.
«Σε συνδυασμό με ανάπτυξη 4% στο πρώτο τρίμηνο και την εποχιακή κατανομή της οικονομικής δραστηριότητας, είναι ρεαλιστικό να αναμένεται ρυθμός πέραν του 4% για το σύνολο του έτους», ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Εξάλλου, σε δήλωσή του, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι «η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας μας, που διατηρείται κοντά στο 4%, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και επιβεβαίωση ότι μέσα από δύσκολες αποφάσεις ευθύνης, η Κύπρος παραμένει σε μια πορεία σταθερότητας και θετικής προοπτικής». 
«Η ανεργία είναι πλέον κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το διαθέσιμο εισόδημα, η ιδιωτική κατανάλωση και οι επενδύσεις σταδιακά αυξάνονται, ενώ οι πρόσφατες καθοριστικές κινήσεις σε σχέση με το τραπεζικό μας σύστημα, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη και έχουν οδηγήσει σε τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις από Οίκους Αξιολόγησης. Οφείλουμε, συλλογικά και υπεύθυνα, να συνεχίσουμε την προσπάθεια», συμπλήρωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών.

No comments:

Post a Comment

-->