Τα ξένα μέσα για την υπόθεση Novartis - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, February 12, 2018

Τα ξένα μέσα για την υπόθεση NovartisΗ υπόθεση της Novartis και οι πολιτικές αναταράξεις, που αυτή προκαλεί στο ελληνικό πολιτικό τοπίο, απασχολούν τα διεθνή μέσα. 


Σε δημοσίευμά του το Bloomberg αναφέρεται ότι οι αρχές της Ελβετίας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των αρχών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, προκειμένου να διερευνηθούν κατηγορίες για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία. 
Με email, που έστειλε στο πρακτορείο, η εταιρεία ανέφερε πως όπου δραστηριοποιείται δεσμεύεται από υψηλά πρότυπα δεοντολογικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικών ρυθμίσεων συμμόρφωσης, ενώ τονίζει πως «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη οποιονδήποτε ισχυρισμό για κακή διαχείριση και αξιολογούμε λεπτομερώς όλες τις εκθέσεις αναφοράς».
Την υπόθεση παρουσιάζει και η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η προσπάθεια χειραγώγησης των τιμών, φαίνεται να έχει στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ από 2006 έως το 2015. Επισημαίνεται ότι εμπλέκονται δέκα πολιτικά πρόσωπα, που στο σύνολό τους αρνούνται κάθε κατηγορία. Εκπρόσωπος της Novartis σχολίασε πως συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και εφόσον διαπιστωθούν παρατυπίες και αδικήματα θα ληφθεί άμεσα δράση για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. 

No comments:

Post a Comment

-->