Υπόθεση Novartis: Προανακριτική επιτροπή θα προτείνει ο Αλ. Τσίπρας - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Friday, February 9, 2018

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική επιτροπή θα προτείνει ο Αλ. ΤσίπραςΤη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis θα προτείνει ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.


Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιόν της.
«Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδοθεί «σε κυνήγι μαγισσών», αλλά την ίδια στιγμή «δεν θα δείξει καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα».
Κάλεσε παράλληλα όλα τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και «να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο σεβασμός στις αρχές του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι αλα καρτ», βάλλοντας κατά του προέδρου της Ν.Δ. και των στελεχών της που, όπως είπε, «εκσφενδονίζουν απειλές» τις τελευταίες ημέρες «τελώντας σε πολιτικό πανικό».

No comments:

Post a Comment

-->