Γερμανία: Στη «γραμμή» Σόιμπλε ο νέος ΥΠΟΙΚ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Sunday, February 11, 2018

Γερμανία: Στη «γραμμή» Σόιμπλε ο νέος ΥΠΟΙΚΟι Σοσιαλδημοκράτες θα εφαρμόσουν την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών η οποία αποτελούσε κεντρική προτεραιότητα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει ο πιθανός νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, με την επισήμανση ότι «δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν», θέμα στο οποίο, όπως είπε, «κατά το παρελθόν έγιναν σφάλματα».


Σε ό,τι αφορά επίσης την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απώλεια πόρων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» ο κ. Σολτς, νυν δήμαρχος του Αμβούργου και αντιπρόεδρος του SPD, διευκρινίζει ότι αυτό το έλλειμμα δεν θα καλυφθεί μόνο από την Γερμανία, αν και, όπως είπε «φυσικά θα έχουμε σημαντική συνεισφορά και αυτό αποτελεί μια πρόκληση».
Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανή διάδοχο του κ. Σουλτς στην ηγεσία του κόμματος, Αντρέα Νάλες (σ.σ. το περιοδικό είχε τυπωθεί πριν τις ανακοινώσεις του Μ. Σουλτς), ο κ. Σολτς αποκρούει τα επιχειρήματα που θέλουν την κυρία Νάλες να ανήκει στο "κατεστημένο" του κόμματος και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια μαχητική και δυναμική γυναίκα, η οποία είναι ακριβώς ο σωστός άνθρωπος για την ανανέωση του SPD. «Πολλοί στο κόμμα εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω της. Κι εγώ επίσης», δηλώνει.

No comments:

Post a Comment

-->