Αποκλιμάκωση στη Συρία ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Sunday, February 11, 2018

Αποκλιμάκωση στη Συρία ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕΈκκληση να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία απηύθυνε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ.


Ο Γκουτέρες «παρακολουθεί στενά την πολύ ανησυχητική στρατιωτική κλιμάκωση στη Συρία και την επικίνδυνη εξάπλωση (σ.σ. της σύρραξης) πέραν των συνόρων της», αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του. 
Το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικούς και συριακούς στόχους εντός της Συρίας, μετά την κατάρριψη από αντιαεροπορικά πυρά ενός μαχητικού του F-16 το οποίο επέστρεφε στη βάση του έπειτα από βομβαρδισμούς υποστηριζόμενων από το Ιράν θέσεων.
Οι σφοδρές αεροπορικές επιδρομές βρήκαν τη στήριξη των ΗΠΑ, που εξαπέλυσαν βολές κατά του Ιράν. Η Ρωσία ωστόσο κάλεσε το εβραϊκό κράτος να μην κλικακώσει τη βία. 
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «υποστηρίζουν σθεναρά» το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και πρόσθεσε ότι «η υπολογισμένη κλιμάκωση της απειλής εκ μέρους του Ιράν και η φιλοδοξία του να προβάλει την ισχύ και την κυριαρχία του, θέτει όλους τους λαούς της περιοχής --από την Υεμένη έως τον Λίβανο-- σε κίνδυνο».
Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν o Πούτιν είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, πως πρέπει να αποφευχθούν οποιαδήποτε βήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα αντιπαράθεση στην περιοχή.

No comments:

Post a Comment

-->