Ν. Παππάς: Αισιόδοξα μηνύματα προς τον Αμερικανό υπ. Εμπορίου - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Friday, February 9, 2018

Ν. Παππάς: Αισιόδοξα μηνύματα προς τον Αμερικανό υπ. ΕμπορίουΤην αισιοδοξία του για τις θετικές προοπτικές και εξελίξεις της ελληνικής οκονομίας μετά την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ομολόγου και τις επιδόσεις της χώρας, μετέφερε στον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον.


 «Πρόκειται για μία ακόμη επιβεβαίωση της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας, του γεγονότος ότι η χώρα μας έχει επανέλθει στην κανονικότητα, οι επιδόσεις της είναι ήδη πολύ σημαντικές, ενώ και η προοπτική για το μέλλον είναι ακόμη πιο αισιόδοξη» δήλωσε ο κ. Παππάς μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό αναφερόμενος στο 7ετές ομόλογο, σημειώνοντας:
«Ακριβώς για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το φιλικό της κλίμα προς τις ξένες επενδύσεις, ενημέρωσα τον Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της χώρας μας και των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων. Η αμερικανική πλευρά και προσωπικά ο κ. Ρος δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, όπου τιμώμενη χώρα είναι η ΗΠΑ, ως ευκαιρία να βρεθούν στην Ελλάδα σημαντικές αμερικανικές επιχειρήσεις και να αναπτύξουν μόνιμες σχέσεις με αντίστοιχες ελληνικές και -μέσω αυτών- με την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου μού επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος τη ΔΕΘ.
Τον ενημέρωσα, επίσης, για τις πολύ καλές επαφές που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στο Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες, με startups, με οπτικοακουστικές παραγωγές και με επιχειρήσεις όπως η Facebook, η AirBnB, η Disney, η Paramount, η Netflix, το MIT κ.λπ., ακριβώς προκειμένου να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο.
Στη συνάντηση παρουσίασα, ακόμα, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, με την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας τον περασμένο Αύγουστο».

No comments:

Post a Comment

-->