Γιλντιρίμ σε Τσίπρα: Είναι καλό να μένουμε μακριά από εντάσεις - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, February 14, 2018

Γιλντιρίμ σε Τσίπρα: Είναι καλό να μένουμε μακριά από εντάσεις«Πρόσφατα υπήρξαν παραβιάσεις και ένταση που ξεκίνησε στα Ίμια και εμείς απαντήσαμε» σχολίασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά εξέφρασε ρητώς στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις «είναι καλό να μένουμε μακριά από εντάσεις». Συνέστησε στην Ελλάδα «να μένει μακριά από αμφισβητούμενες περιοχές».


Δίνοντας τη δική του οπτική στην ένταση των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο, ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι «οι εντάσεις και ο κίνδυνος σύγκρουσης δεν μπορεί να είναι μονόπλευρος. Αν υπάρχει παραβίαση, υπάρχει παραβίαση και από την άλλη πλευρά επίσης».
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο «δεν είναι μόνο η Τουρκία που πρέπει να αποφεύγει τέτοιες παραβιάσεις» καθώς την ίδια ώρα και η ελληνική πλευρά «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική» και να λειτουργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και «να μένει μακριά από αμφισβητούμενες περιοχές» δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ακόμα ότι οι επικεφαλής των επιτελείων των δυο χωρών θα συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάιο και θα συζητήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην έχουμε κλιμάκωση των υπαρχόντων προβλημάτων.

No comments:

Post a Comment

-->