Π. Καμμένος: Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με την Ελλάδα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, February 15, 2018

Π. Καμμένος: Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με την Ελλάδα«Η Τουρκία πρέπει να το πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Όπως είπε, «η Τουρκία προκαλεί, παραβιάζει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα, προχωρεί σε πράξεις παραβίασης κάθε έννοιας ναυτικού δικαίου και φτάνει πολύ κοντά σε ένα ‘ατύχημα’ στο Αιγαίο».
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «δεν μπορεί κανένας μέσα στην ίδια Συμμαχία, στο ΝΑΤΟ, να αμφισβητεί την επικράτεια ενός άλλου κράτους» και πρόσθεσε ότι «τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά», κάτι που «είναι ξεκάθαρο από όλες τις συνθήκες που και η ίδια η Τουρκία έχει υπογράψει».
«Δεν μπορεί, λοιπόν, να συνεχίσει αυτό το παιχνίδι, από τη μία πλευρά των λεονταρισμών, των δηλώσεων δήθεν συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν και η προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο που εν συνεχεία χρεώνεται σε κάποιους κυβερνήτες πλοίων και από την άλλη πλευρά, διπλωματικά, η Τουρκία να λέει ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι πρόκειται περί ατυχήματος» ανέφερε.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα» αλλά, όπως είπε, «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την οποιαδήποτε πρόκληση παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας, ακόμα και λεκτικής αμφισβήτησης από επίσημους ή ανεπίσημους συμβούλους από την πλευρά της Τουρκίας».
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε το πρωί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάτις και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι τούς ενημέρωσε σχετικά «με την τελευταία προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην περιοχή των Ιμίων, των ελληνικών νησιών, και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».
«Είχα τη δυνατότητα να τους επιδείξω αποδεικτικό υλικό που καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό ότι πρόκειται δήθεν για ατύχημα είτε για αιτιάσεις της Ελλάδας… Είναι πλέον ενήμερες, με τα αποδεικτικά στοιχεία, η Συμμαχία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συνεχίσουμε στη σύνοδο του Μονάχου να ενημερώνουμε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά» σημείωσε.
Διαμήνυσε τέλος ότι η Ελλάδα «δεν πρόκειται να ανεχτεί περαιτέρω τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας».

No comments:

Post a Comment

-->