Γκουρία: Να δοθεί έμφαση παγκοσμίως στους μη προνομιούχους - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Sunday, February 11, 2018

Γκουρία: Να δοθεί έμφαση παγκοσμίως στους μη προνομιούχουςΟι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο πρέπει να βρουν πιο σταθερό έδαφος για να προωθήσουν τις οικονομίες τους και να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους λιγότερο προνομιούχους πολίτες τους, δήλωσε ο Άνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην Παγκόσμια Οικονομική Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στο Ντουμπάι.


Κατά τον Γκουρία, οι κυβερνήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο οι πολίτες να εγκαταλείψουν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, καθώς οι χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξανόμενο λαϊκισμό και με τη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στους έχοντες και τους μη προνομιούχους.
Μερικές χώρες μοιάζουν μάλιστα να βρίσκονται στα πρόθυρα της παραίτησης από την εκλογική διαδικασία. «Γιατί χάσαμε το Brexit; Επειδή 60% των νέων δεν πίστεψε ότι χρειαζόταν να πάει να ψηφίσει», σημείωσε.
Ο γ.γ. του ΟΑΣΑ υποστήριξε πως πολλές παγκόσμιες κυβερνήσεις έχασαν το τρένο για να βοηθήσουν τους μη προνομιούχους ψηφοφόρους τους τα 10 τελευταία χρόνια. 
Ο κατατεμαχισμός μπορεί να είναι χειρότερος στο μέλλον, αν δεν απαντηθούν οι ανάγκες των πιο ευάλωτων στοιχείων της κοινωνίας, πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

-->