Ι. Κασουλίδης: Πειρατική η παρενόχληση του ιταλικού πλοίου από τουρκικά - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Saturday, February 10, 2018

Ι. Κασουλίδης: Πειρατική η παρενόχληση του ιταλικού πλοίου από τουρκικάΗ ενέργεια έξι τουρκικών πολεμικών πλοίων να παρεμποδίσουν το γεωτρύπανο της εταιρείας ΕΝΙ ήταν πειρατική, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου  Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ιταλική κυβέρνηση και με την εταιρεία ΕΝΙ, έχοντας ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και την αμερικανική πρεσβεία.


Ο κυβερνήτης του «Saipem 12000» της ΕΝΙ αναμένει το πράσινο φως από την εταιρεία για να προχωρήσει προς τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο 3 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναζήτηση φυσικού αερίουπαραμένοντας από χθες βράδυ περίπου 15 ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο του, 70 χιλιόμετρα από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κύπρου, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Κασουλίδης. 
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η ΕΝΙ έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μην προχωρήσει, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι χθες η εταιρεία έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μη γυρίσει πίσω. Σημείωσε δε ότι η ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, προσθέτοντας ότι είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους παρενοχλήσεις.
«Σε πολλές χώρες του κόσμου όπου γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες, τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά», είπε ο κ. Κασουλίδης χαρακτηρίζοντας την ενέργεια της Τουρκίας πειρατική, προσθέτοντας πως την αφήνει εκτεθειμένη.
Ο υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την εκτίμηση ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, προσθέτοντας ότι η λύση θα προέλθει από τη Ρώμη.

No comments:

Post a Comment

-->