Στις 22 Φεβρουαρίου στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής του Τούρκου στρατιωτικού - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, February 13, 2018

Στις 22 Φεβρουαρίου στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής του Τούρκου στρατιωτικού
Στις 22 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, η αίτηση αναστολής του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, στον οποίο ανακλήθηκε η αίτηση ασύλου.

Η κύρια αίτηση του στρατιωτικού θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 4 Μαΐου 2018. Και οι δύο αιτήσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια, υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο.
Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν θα δημοσιευτεί καμία απόφαση για χορήγηση ή μη ασύλου, από τις Ανεξάρτητες Επιτροπές Ασύλου, στις οποίες εκκρεμούν ακόμη οι αιτήσεις των υπολοίπων επτά Τούρκων στρατιωτικών.
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.
Υπενθυμίζεται ότι η 3η  Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο στον στρατιωτικό και αμέσως το Μαξίμου κατέθεσε σε Αστυνομικό Τμήμα αίτηση με την οποία ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής για να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου, ενώ κατέθεσε και αίτηση ακύρωσης.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και η πρόεδρος του Ευγενία Μυλωνοπούλου η οποία ήταν παράλληλα και πρόεδρος της Επιτροπής Ασύλου που εξέτασε την αίτηση ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατωτικών «πάγωσε» την απόφαση και οδήγησε τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου και πάλι κρατούμενο.
Στην συνέχεια η κ. Μυλωνοπούλου παραιτήθηκε από την υπόθεση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου, όπως επίσης παραιτήθηκε και από την Ανεξάρτητη  Επιτροπή  Ασύλου.

No comments:

Post a Comment

-->