Μέρκελ: Τα βασικά σημεία της συμφωνίας CDU/CSU - SPD είναι αδιαπραγμάτευτα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, January 18, 2018

Μέρκελ: Τα βασικά σημεία της συμφωνίας CDU/CSU - SPD είναι αδιαπραγμάτευταΤα βασικά σημεία της συμφωνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και Σοσιαλδημοκρατών δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης, δυνατή είναι μόνον η διευκρίνιση ορισμένων σημείων, δήλωσε η επικεφαλής της CDU και καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt.


Η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης ότι η κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έκανε «πικρές παραχωρήσεις» κατά τις διερευνητικές συνομιλίες με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) για την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού. «Ετέθη λοιπόν μια καλή βάση για τις διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι το SPD θα λάβει στο συνέδριό του μια υπεύθυνη απόφαση», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι 600 σοσιαλδημοκράτες σύνεδροι θα ψηφίσουν το σαββατοκύριακο στη Βόννη στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός τους υπέρ ή κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες. Τον τελευταίο λόγο όμως μετά την λήξη τους, εφόσον τελικά διεξαχθούν, θα έχει και πάλι η βάση του κόμματος η οποία και θα κληθεί εκ νέου να ψηφίσει υπέρ ή κατά του σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού σε μια ακόμα εσωκομματική - και χρονοβόρα - διαδικασία.

No comments:

Post a Comment

-->