Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να στηρίξει την υπό κατάρρευση Carillion - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, January 15, 2018

Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να στηρίξει την υπό κατάρρευση Carillion


Δεν μπορεί να αναμένει κανείς ότι η βρετανική κυβέρνηση θα διασώσει την εταιρία Carillion, εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών της χώρας και εργολάβων του Δημοσίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, μετά την κατάρρευση της εταιρίας.


«Είναι λυπηρό που η Carillion δεν μπόρεσε να βρει τις κατάλληλες χρηματοδοτικές λύσεις με τους δανειστές της, αλλά δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι οι φορολογούμενοι θα διασώσουν μια εταιρία του ιδιωτικού τομέα. Από τότε που εκδόθηκαν οι πρώτες προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της τον Ιούλιο, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση παράλληλα με την εφαρμογή ισχυρών σχεδίων έκτακτης ανάγκης», δήλωσε σε δημοσιογράφους.
«Η πρωταρχική μας ευθύνη, όπως πάντα, είναι να είμαστε σε θέση να συνεχίζουμε την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών μας».
Για την επιχείρηση εργάζονται 43.000 εργαζόμενοι παγκοσμίως. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ότι συνέχισε να προσφέρει στην εταιρεία συμβόλαια, ενώ ήταν γνωστά τα προβλήματά της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Carillion είχε μέσα στο σαββατοκύριακο διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες RBS, Barclays, HSBC, Lloyds και Santander, στις οποίες και οφείλει συνολικά 900 εκατ. στερλίνες (1,12 δισ. ευρώ). Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων ανέφεραν στο βρετανικό δίκτυο ότι οι τράπεζες θα ήταν διατεθειμένες να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συμφωνήσει να προσφέρει στήριξη.

No comments:

Post a Comment

-->