Τουρκία: Νέες συλλήψεις για «προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης στη βόρεια Συρία - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, January 23, 2018

Τουρκία: Νέες συλλήψεις για «προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης στη βόρεια ΣυρίαΣτη σύλληψη 42 ανθρώπων που κατηγορούνται ότι διέσπειραν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατά της επιχείρησης της Άγκυρας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.


Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη σε όλη την Τουρκία εναντίον χρηστών του διαδικτύου, ύποπτων ότι επιχείρησαν να αμαυρώσουν την εικόνα της στρατιωτικής επιχείρησης. Με την ίδια κατηγορία συνελήφθησαν χθες Δευτέρα άλλοι 24 άνθρωποι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, σήμερα συνελήφθησαν 23 άνθρωποι στη Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τσερκέζ Αϊντεμίρ. Ακόμη 14 άτομα συνελήφθησαν στις επαρχίες Βαν, Ιγκντίρ και Μους, ενώ πέντε στη Μερσίνη.
Οι συλλήψεις αυτές γίνονται ενώ η Τουρκία διεξάγει από το Σάββατο επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.
Εκτός από τις συλλήψεις, τη Δευτέρα ξεκίνησε έρευνα εναντίον τεσσάρων βουλευτών του HDP που κάλεσαν σε διαδηλώσεις εναντίον της επιχείρησης στη βόρεια Συρία.
Η αστυνομία εμπόδισε την Κυριακή τη διεξαγωγή δύο διαδηλώσεων κατά της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», μία στην Κωνσταντινούπολη και μία στο Ντιγιάρμπακιρ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

No comments:

Post a Comment

-->