Γ. Κουμουτσάκος: Βαδίζουμε στα τυφλά για το Σκοπιανό - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, January 24, 2018

Γ. Κουμουτσάκος: Βαδίζουμε στα τυφλά για το Σκοπιανό

Ευθύνη στην κυβέρνηση για το ότι η χώρα μπροστά σε μία κρίσιμη διπλωματική μάχη εξωτερικής πολιτικής εμφανίζεται με διχασμένη την κοινή γνώμη και συγκρουσιακές τις πολιτικές σχέσεις απέδωσε ο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Γιώργος Κουμουτσάκος, καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το Σκοπιανό.

«Βαδίζουμε στα τυφλά και σήμερα που ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κ. Ζάεφ, αντί να είναι φορέας μιας εθνικής στάσης -οικοδομημένης μέσα από διαδικασίες συζήτησης και ενημέρωσης- είναι μόνος του» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας  στο «Πρακτορείο 104,9 fm», ενόψει της σημερινής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, στο Νταβός.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε και έκανε πράξη να στερήσει και να αποκλείσει από κάθε ενημέρωση τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου», είπε, χαρακτηρίζοντας «απολύτως παράλογο», πληροφορίες της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ να προέρχονται από διαρροές σε Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων. Καταλόγισε, δε, «μείζον ατόπημα» στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για τη δήλωσή του, ότι όταν του ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι ενημέρωση, τους ενημερώνει.
Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φρόντισε να αποκόψει τον πρωθυπουργό από την έκφραση του εθνικού συναισθήματος των συλλαλητηρίων ή του συλλαλητηρίου, διότι έσπευσαν να το λοιδορήσουν, να το μειώσουν και να το αποδομήσουν», υποστηρίζοντας ότι  «το συλλαλητήριο εξέφρασε και ταυτίστηκε με μία συναισθηματική φόρτιση, που πράγματι υπάρχει σε αυτό το θέμα. Οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνες ηγεσίες καλούνται να κάνουν τη δύναμη του συναισθήματος αποτελεσματική πολιτική στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Επισήμανε δε πως «είναι πολύ πιο σοβαρό η κυβέρνηση να μην έχει ενιαία θέση», όσο για το εάν υπάρχει ταύτιση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο βουλευτών της ΝΔ με όσα ακούστηκαν από τους ομιλητές στην εκδήλωση ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι «η παρουσία στο συλλαλητήριο των Μακεδόνων βουλευτών της ΝΔ ήταν γιατί συμμετείχαν στην έκφραση μίας ανησυχίας, μίας ευαισθησίας και δεν ταυτίστηκαν, ούτε ταυτίζονται με κανένα από τα πρόσωπα που μιλούσαν εκεί».
Για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου δεξιού κόμματος από τον στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο, υπογράμμισε ότι «προφανώς ο χώρος της δημοκρατικής κεντροδεξιάς καλύπτεται από τη ΝΔ πλήρως σε όλη της την ιστορία. Επιθυμία, για να συμμετάσχει στα πολιτικά δρώμενα, μόνος ή με κόμμα, μπορεί να εκφράσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης. Η απόσταση μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας είναι πολύ μεγάλη».

No comments:

Post a Comment

-->