Βρυξέλλες σε Ντιμιτρόφ: Εξομαλύνετε τις σχέσεις με τους γείτονες - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, January 24, 2018

Βρυξέλλες σε Ντιμιτρόφ: Εξομαλύνετε τις σχέσεις με τους γείτονεςΤην ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων της ΠΓΔΜ με τους γείτονές της -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- καθώς και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σε σχέση με το κράτος δικαίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της, επισήμαναν οι Βρυξέλλες στον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ο κ. Ντιμιτρόφ συναντήθηκε την Τρίτη με την εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής Φρεντερίκα Μογκερίνι, καθώς και με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν  για τα βήματα προσέγγισης των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιήσει ως την άνοιξη η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που αποκτά η εναρμόνιση της ΠΓΔΜ με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τόσο σε σχέση με τα ζητήματα της εξωτερικής όσο και με τα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ έγραψε στο Twitter: «Το μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον της γενιάς μας είναι να φροντίσουμε να πιάσουμε το τρένο της ΕΕ και να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον, τη σταθερότητα και την ευημερία των Μακεδόνων (sic) πολιτών».
Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

-->