Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία για την αδήλωτη εργασία διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, January 24, 2018

Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία για την αδήλωτη εργασία διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα


Βολές κατά του Πρωθυπουργού, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας εξαπολύει ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» για την αδήλωτη εργασία.


«Ύστερα από τρία χρόνια απραξίας και συνειδητής παραπληροφόρησης, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συστήματος “ΑΡΤΕΜΙΣ” για την καταγραφή της αδήλωτης εργασίας. Σύμφωνα με αυτά, το Φεβρουάριο του 2013 η αδήλωτη εργασία ήταν στο 40,47%, ενώ τον Αύγουστο του 2014 υποχώρησε στο 12%. Δηλαδή, μέσα σε μόλις δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων και με στοχευμένες πολιτικές, επιτεύχθηκε εντυπωσιακή μείωση της κατά 28,47%» σημειώνει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ..
Έκτοτε, συνεχίζει ο κ. Βρούτσης, «στα επόμενα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε μόλις κατά 1,7%» Τα στοιχεία αυτά, όπως υποστηρίζει, «εκθέτουν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς επιβεβαιώνουν την αδράνεια και την απουσία πολιτικών για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας» ενώ ταυτόχρονα «διαψεύδουν τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για το θέμα αυτό».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. θυμίζει ότι «το σύστημα “ΑΡΤΕΜΙΣ” δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό την παρακολούθηση και τη συστηματική καταγραφή της αδήλωτης εργασίας σε μηνιαία βάση δίνοντας έμφαση στους κλάδους που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα», αλλά «δυστυχώς», όπως σημειώνει, «από την 1/1/2015, η δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων διακόπηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση».

No comments:

Post a Comment

-->