Αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αθήνα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, January 23, 2018

Αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην ΑθήναΑντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης συναντάται το μεσημέρι με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.


Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδίδει τη συνάντηση σε επίπεδο συνεργασίας των υπουργείων Ελλάδος και Τουρκίας, αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι κατά τη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να συζητηθεί μονό σε επίπεδο υπουργών, δηλαδή σε ανώτερο επίπεδο.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Μπιλάλ Ουτσάρ. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε χθεςστο αεροδρόμιο ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Κοντονής, αφού είχε ξεκαθαρίσει πως το ζήτημα της έκδοσης έχει κλείσει οριστικά μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, είχε αφήσει ανοιχτό να εξεταστεί αν μπορούν οι οκτώ να δικαστούν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πηγές, αυτό θα μπορούσε να γίνει εφόσον υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους από τη γειτονική χώρα, ακολουθήσει έρευνα από εισαγγελέα και ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους με βάση τα περιστατικά που θα περιγράφουν οι Τουρκικές Αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησής του και πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κάτι που προκαλεί τεράστιο ζήτημα για την ασφάλειά τους.  

No comments:

Post a Comment

-->