Β. Αποστόλου: Να έρθουν οι αγρότες να δούμε τα ζητήματα και να τα λύσουμε - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Sunday, January 14, 2018

Β. Αποστόλου: Να έρθουν οι αγρότες να δούμε τα ζητήματα και να τα λύσουμεΚάλεσμα στους αγρότες να συναντηθούν και να συζητήσουν προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι είναι δικαίωμα των αγροτών να κινητοποιούνται και υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που βιώνουν δεν είναι άσχετα με αυτά που βιώνει όλη η ελληνική κοινωνία και από την πλευρά του υπουργείου θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, μέσα στις δυνατότητες που υπάρχουν, να δοθούν λύσεις.


Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι οι ενισχύσεις από τους κοινοτικούς πόρους έφτασαν στα 3 δισ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται να πληρώνονται και κοινοτικές ενισχύσεις αλλά να υπάρχουν και κρατικές ενισχύσεις, καθώς σύμφωνα με την ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) κάτι τέτοιο απαγορεύεται.
Όπως σημείωσε ο υπουργός «δεν χάνουμε ούτε ένα ευρώ από τις κοινοτικές ενισχύσεις» κάτι το οποίο «αποδέχονται και οι ίδιοι οι αγρότες ότι είναι η διαχείριση των ενισχύσεων τέτοια από την πλευρά μας που πληρώνονται κανονικά την ώρα που πρέπει χωρίς την απώλεια ούτε ενός ευρώ».
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των νέων αγροτών, που όμως λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και των συγκεκριμένων πόρων δεν μπορούν να ενταχθούν όλοι στο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν, όπως τα σχέδια βελτίωσης κ.ά.
Αναφερόμενος στο αίτημα των αγροτών για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο Πετρέλαιο» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2018 καθώς «ήταν μια από τις υποχρεώσεις, μια από τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο της μνημονιακής σύμβασης».
Στάθηκε στη δυνατότητα που δίνεται στους αγρότες να μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, όπου, σε σύνδεση με τη ΔΕΗ, θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν από μόνοι τους το ρεύμα το οποίο χρειάζονται.
Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

-->