Κίνημα Αλλαγής: Η διγλωσσία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, January 3, 2018

Κίνημα Αλλαγής: Η διγλωσσία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜΕυρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε στο Κίνημα Αλλαγής, με αντικείμενο τις εξελίξεις όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακεμίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Παύλος Χρηστίδης.
Πηγές του Κινήματος Αλλαγής ανέφεραν ότι θέση του είναι η επίσημα διαμορφωμένη θέση της χώρας για σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού για κάθε χρήση.
Επίσης, κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε «η απαράδεκτη θέση της κυβέρνησης με τη διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αντικειμενικά υπονομεύει τη διαπραγμάτευση και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».
«Όταν προκύψει συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση, τότε το Κίνημα θα τοποθετηθεί επί αυτής, ενώ και το κάθε κόμμα θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Τόνισαν δε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση στην παρούσα κρίσιμη φάση δεν συνιστά υπεύθυνη στάση.

No comments:

Post a Comment

-->