Χρ. Σπίρτζης: Προς τέλη Φεβρουαρίου κλείνουν οι μπάρες στους σταθμούς του μετρό - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, January 23, 2018

Χρ. Σπίρτζης: Προς τέλη Φεβρουαρίου κλείνουν οι μπάρες στους σταθμούς του μετρόΠρος το τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο μετρό και θα κλείσουν οι πόρτες στα τερματικά μηχανήματα, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρηστό Σπίρτζη.


Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι πέραν της προσαρμογής του κοινού στο νέο σύστημα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία για εκείνους που πληρώνουν μισό εισιτήριο, η οποία υπολογίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, αντιθέτως έχουν πωληθεί πάνω από 400.000 προσωποποιημένες κάρτες που εκδίδονται πλέον και μέσω ίντερνετ, ενώ οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες κάθε μηνά.
Εξάλλου, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι σήμερα δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και ανακοίνωσε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο ηλεκτρονικό δορυφορικό σύστημα πληρωμής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους. Το νέο σύστημα, όπως είπε, θα εφαρμοστεί σε κάποιους από τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018.
Για το έργο της ζεύξης Περάματος -Σαλαμίνας ο κ. Σπίρτζης υπολόγισε ότι θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες, ώστε να αποφανθεί το ΣτΕ επί των προσφύγων στο διαγωνισμό, ώστε να ανακηρυχθεί ανάδοχος και να ξεκινήσει.
Ανακοίνωσε, τέλος ότι πολύ σύντομα θα γίνει ένας διαγωνισμός «σκούπα» για το έργο της Παραϊόνιας οδού.

No comments:

Post a Comment

-->