Τυνησία: Άλλες 150 συλλήψεις για τις πολιτικές ταραχές - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Friday, January 12, 2018

Τυνησία: Άλλες 150 συλλήψεις για τις πολιτικές ταραχέςΟι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν άλλους 150 ανθρώπους, περιλαμβανομένων τοπικών ηγετών της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας.


Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις πόλεις, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ταραχές, ενώ ακτιβιστές έκαναν έκκληση για νέες διαδηλώσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Διαδηλώσεις, κάποιες εκ των οποίων βίαιες, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα σε ολόκληρη την Τυνησία μετά τον θάνατο ενός διαδηλωτή και οι ταραχές υποχώρησαν την Πέμπτη. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν δεκάδες κρατικά κτήρια, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βγάλει στον δρόμο τον στρατό σε πολλές πόλεις της χώρας.
Ακτιβιστές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης έκαναν έκκληση για νέες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τύνιδα την Παρασκευή και την Κυριακή, έβδομη επέτειο από την πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, έπειτα από λαϊκή εξέγερση με κεντρικά αιτήματα «δουλειές και αξιοπρέπεια».
Το βράδυ της Πέμπτης ήταν γενικά ήσυχο με εξαίρεση την πόλη Σιλιάνα, στα βορειοδυτικά, όπου ξέσπασαν νέες σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και αστυνομικούς.
«Οι διαδηλώσεις περιορίστηκαν και δεν σημειώθηκαν καταστροφές, αλλά χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε 150 ανθρώπους που συμμετείχαν στα επεισόδια τις τελευταίες ημέρες ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 778», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χαλίφα Τσιμπάνι. Όπως είπε ο ίδιος, 16 «εξτρεμιστές ισλαμιστές» βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.
Τρεις τοπικοί ηγέτες του Λαϊκού Μετώπου, ενός κόμματος της τυνησιακής Αριστεράς, συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Γκάφσα, επειδή φέρονται να πυρπόλησαν κυβερνητικό κτήριο, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Σε μια προσπάθεια αντίδρασης στον κοινωνικό πυρετό, τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα, τα μεγαλύτερα συνδικάτα και οι κυριότερες οργανώσεις των εργοδοτών θα συναντηθούν το Σάββατο, ανέφερε η προεδρία της Τυνησίας. Η κυβέρνηση εμφανίζεται άκαμπτη, καταδικάζει τους «βανδαλισμούς» και κατηγορεί τους διαδηλωτές ότι χειραγωγούνται από την αντιπολίτευση.
Η Τυνησία παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δύο χρόνια και πλέον - είχε επιβληθεί έπειτα από μια σειρά τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ενεργειών - και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης διαθέτουν ευρείες εξουσίες.

No comments:

Post a Comment

-->