Βερολίνο: Συλλήψεις ισλαμιστών που είχαν επισκεφθεί περιοχές υπό τον έλεγχο του ISIS - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 14, 2017

Βερολίνο: Συλλήψεις ισλαμιστών που είχαν επισκεφθεί περιοχές υπό τον έλεγχο του ISIS

Βερολίνο: Συλλήψεις ισλαμιστών που είχαν επισκεφθεί περιοχές υπό τον έλεγχο του ISIS
Σε συλλήψεις ισλαμιστών που είχαν επισκεφθεί περιοχές υπό τον έλεγχο του ISIS προχώρησαν οι γερμανικές Aρχές, σε επιχείρηση σκούπα που πραγματοποίησε η αστυνομία.
Η εφημερίδα "Die Zeit" αναφέρει ότι τέσσερα άτομα, ηλικία 18 έως 21 ετών, ανακρίνονται από τις αρχές.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "Bild", οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους σε άτομα, τα οποία είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία μέσω Τουρκίας. Τα άτομα αυτά είχαν επισκεφθεί περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και φέρονται να συνδέονται με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι οι συλληφθέντες είχαν διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ο οποίος έπεσε με ένα νοικιασμένο φορτηγό πάνω σε ανθρώπους στη χριστουγεννιάτικη αγορά στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, προτού καταφέρει να ξεφύγει.

Το Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα του Βερολίνου, μέσω Twitter, ανέφερε ότι «διερευνά ταξίδια που έγιναν σε περιοχές του Ισλαμικού Κράτους: οι έρευνες σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζονται».

Την ίδια ώρα, η ασφάλεια στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας έχει ενισχυθεί φέτος με φρουρούς και τσιμεντένια μπλοκ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση στο Βερολίνο,ο Αμρί διέφυγε στην Ιταλία. Εντοπίστηκε στο Μιλάνο μία εβδομάδα μετά, όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.O δράστης είχε ζητήσει άσυλο σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας με πλαστά ονόματα.

No comments:

Post a Comment

-->