Βίντεο από Drone: Τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής στο Ελληνικό - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, December 20, 2017

Βίντεο από Drone: Τα εγκαταλελειμμένα αεροπλάνα της Ολυμπιακής στο Ελληνικό
Για περισσότερα από 60 χρόνια, μέχρι το 2001, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού ήταν ο κεντρικός αερολιμένας των Αθηνών.


Το αεροδρόμιο του Ελληνικού (ή Κρατικός Αερολιμένας Αθηνών) άρχισε να κατασκευάζεται το 1938 στη θέση Χασάνι, μετά από απαλλοτρίωση τμημάτων των τότε κοινοτήτων Κομνηνών και Ελληνικού.

Διέθετε δύο τερματικούς σταθμούς, τον δυτικό για την Ολυμπιακή αεροπορία και τον ανατολικό για τις διεθνείς πτήσεις.
Το τελευταίο αεροσκάφος που αναχώρησε από το αεροδρόμιο ήταν ένα Boeing 737 των Ολυμπιακών Αερογραμμών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο του 2001.
Στην νοτιοανατολική πλευρά του πρώην διεθνούς αεροδρομίου βρίσκονται σήμερα εγκαταλελειμμένα επτά αεροσκάφη.
Ανάμεσά τους δεσπόζει το Olympic Eagle, ένα Boeing 747-200 το οποίο εντάχθηκε στον στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα τέλη του 1973, με πρωτοβουλία του Αριστοτέλη Ωνάση.
Το αεροσκάφος διαθέτει δύο επίπεδα, με τη Boeing να σχεδιάζει το επάνω κατάστρωμα για την πρώτη θέση. Το μέγεθός του είναι τέτοιο που για 37 χρόνια ήταν το αεροσκάφος με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών.
Το Olympic Eagle εκτελούσε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με προορισμό την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την Ασία.
Η καμπίνα του αεροσκάφους ήταν χωρισμένη σε ζώνες, καθεμιά απ' τις οποίες είχε ονομαστεί από σημεία της Ακρόπολης Αθηνών, ενώ στο εσωτερικό του υπήρχε έντονο το αρχαιοελληνικό στοιχείο.
Το αεροσκάφος ταξίδευε έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘90, οπότε και εγκαταλείφθηκε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
Βίντεο/επιμέλεια: Θωμάς Ανδρεόπουλος - Flying Camera

No comments:

Post a Comment

-->