Μπαρνιέ: Απίθανη μια εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Βρετανίας πριν το Brexit - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, December 13, 2017

Μπαρνιέ: Απίθανη μια εμπορική συμφωνία Ε.Ε. - Βρετανίας πριν το BrexitΔεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία μεταξύ τους πριν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2019, διαμήνυσε ο Ευρωπαίος επικεφαλής των διαπραγματευτών για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.


Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που κυκλοφορούν στο Λονδίνο ότι μια εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να είναι έτοιμη προς υπογραφή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά το «διαζύγιο», ο κ. Μπαρνιέ επανέλαβε ότι η επίσημη γραμμή της Ε.Ε. είναι ότι μόνο μια «πολιτική διακήρυξη» που θα περιγράφει τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις θα είναι έτοιμη την περίοδο που θα αποχωρεί η Μ. Βρετανία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού ενημέρωσε τους Ευρωπαίους υπουργούς ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας, ο κ. Μπαρνιέ τόνισε ότι για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Επέμεινε επίσης ότι δεν πρέπει η Μ. Βρετανία να «υπαναχωρήσει» από τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, εάν θέλει να διαπραγματευτεί τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

No comments:

Post a Comment

-->