Μόλις τρεις ρωσικές διαφημίσεις σχετικά με το Brexit βρήκε το Facebook - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, December 18, 2017

Μόλις τρεις ρωσικές διαφημίσεις σχετικά με το Brexit βρήκε το FacebookΤο Facebook ανακοίνωσε πως οι έρευνές του πάνω στις φερόμενες ρωσικές προσπάθειες επηρεασμού του δημοψηφίσματος για το Brexit έδειξαν πως η όλη σχετική ρωσική δραστηριότητα αντιστοιχούσε σε μόλις τρεις διαφημίσεις.


Η Εκλογική Επιτροπή είχε ζητήσει από τον κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης πληροφορίες σχετικά με πιθανές εμπλοκές στη διαδικασία του δημοψηφίσματος το 2016. Όπως αναφέρει το BBC, το Facebook απάντησε πως οι διαφημίσεις που εντοπίστηκαν είχαν κοστίσει 75 πένες για να δημοσιευτούν και τις είδαν όχι πάνω από 200 χρήστες στη Μ. Βρετανία μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών.
Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες περί εμπλοκής υπηρεσιών που πρόσκεινται σε αυτό στην όλη διαδικασία. Όσον αφορά στο ζήτημα της φερόμενης ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, βρέθηκε ότι είχαν δαπανηθεί περίπου 100.000 δολάρια σε 3.000 διαφημίσεις στο Facebook, που προέρχονταν από έναν ρωσικό οργανισμό ονόματι Internet Research Agency.

No comments:

Post a Comment

-->