Κομισιόν: Η μεταβατική περίοδος μετά Brexit θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020 - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, December 20, 2017

Κομισιόν: Η μεταβατική περίοδος μετά Brexit θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020Η μεταβατική περίοδος μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα λήξει το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ανέφερε η Κομισιόν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.


Η Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία) και η Βόρεια Ιρλανδία θα αποχωρήσουν από την Ε.Ε. στο τέλος Μαρτίου του 2019, ωστόσο θα διατηρήσουν δεσμούς με την Ένωση των 27 υπόλοιπων χωρών σε επίπεδο κοινής αγοράς και τελωνειακής ένωσης για περίπου δύο χρόνια, ώστε η μετάβαση να γίνει ομαλά για τις βρετανικές επιχειρήσεις, αλλά και για τις οικονομίες των δύο πλευρών.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ηγέτες των 27 χωρών της Ε.Ε. έδωσαν το πράσινο φως για την έναρξη του β' γύρου των διαπραγματεύσεων Βρυξελλών - Λονδίνου εν όψει Brexit, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη μελλοντική οικονομική και εμπορική σχέση μεταξύ των δύο μερών.
Ο α' γύρος έληξε στα μέσα Δεκεμβρίου, με κατ' αρχήν συμφωνία για το περίγραμμα της λύσης που θα δοθεί για τα δικαιώματα των πολιτών των 27 χωρών που θα συνεχίσουν να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit (και για τους Βρετανούς που θα συνεχίσουν να ζουν σε χώρες της Ε.Ε.), για το ζήτημα των συνόρων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας με τη βρετανική ημιαυτόνομη επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και για τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλει το Λονδίνο για να κλείσει τις υποχρεώσεις του προς τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

No comments:

Post a Comment

-->