Δημοσκόπηση: Αντίθετοι στο φορολογικό ν/σ των Ρεπουμπλικανών οι μισοί Αμερικανοί - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, December 12, 2017

Δημοσκόπηση: Αντίθετοι στο φορολογικό ν/σ των Ρεπουμπλικανών οι μισοί ΑμερικανοίΑντίθετοι στη φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικανών, που αποτελεί δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είναι σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.


Από τους ενήλικους Αμερικανούς που δήλωσαν ενημερωμένοι για το σχέδιο που προωθείται στο Κογκρέσο, το 49% είπε πως αντιτίθεται σε αυτό, ποσοστό που δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά εδώ και εβδομάδες. Το 31% των ερωτηθέντων είπε ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο, ενώ το 20% απάντησε «δεν ξέρω».
Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 1.499 ενήλικους Αμερικανούς από την 3η ως την 7η Δεκεμβρίου. Από το δείγμα αυτό, οι 1.138 ενήλικοι δήλωσαν πως είναι ενήμεροι για το νομοσχέδιο.
Στελέχη του GOP ειδικευμένα στα φορολογικά θέματα έχουν αναλάβει τη διαπραγμάτευση προκειμένου να απαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο εκδοχών του σχεδίου νόμου το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, να καταλήξουν στο οριστικό κείμενο και να το υποβάλουν στον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος θέλει να το υπογράψει πριν από το τέλος της χρονιάς. Εάν τα καταφέρουν, θα πρόκειται για την πρώτη τους μεγάλη νίκη σε νομοθετικό επίπεδο αφότου πήραν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου τον Ιανουάριο.
Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να κάνει μια ομιλία αφιερωμένη στη φορολογική μεταρρύθμιση αύριο Τετάρτη, εξήρε το σχέδιο νόμου με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή. «Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι απλά σημαντικό, αλλά ΜΟΝΑΔΙΚΟ!» έγραψε.
Σε ερώτηση για τους χειρισμούς του Τραμπ στο πεδίο της φορολογικής πολιτικής, το 53% των ερωτηθέντων τούς αποδοκίμασε, το 38% τους επιδοκίμασε και ένα 9% απάντησε «δεν ξέρω».
Στην ερώτηση ποιος θεωρούν ότι θα ωφεληθεί περισσότερο από το σχέδιο νόμου των Ρεπουμπλικάνων, οι μισοί και πλέον από τους Αμερικανούς που ερωτήθηκαν απάντησαν είτε οι πλούσιοι ή οι μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ. Το 12% απάντησε «όλοι οι Αμερικανοί», το 8% «η μεσαία τάξη» και το 2% οι Αμερικανοί με τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Μια άλλη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το Suffolk University για την εφημερίδα USA Today, κατέδειξε ότι το 32% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ωστόσο, από το δείγμα αυτής της έρευνας, οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες προεξόφλησαν πως η εφαρμογή του δεν πρόκειται να μειώσει τους φόρους που καταβάλλουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

No comments:

Post a Comment

-->