Υπερχείλιση ποταμών λόγω κακοκαιρίας στη βόρεια Ιταλία - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, December 12, 2017

Υπερχείλιση ποταμών λόγω κακοκαιρίας στη βόρεια ΙταλίαΗ συνεχιζόμενη κακοκαιρία προκάλεσε, τις τελευταίες ώρες, την υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων στη βόρεια Ιταλία. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο ποταμός Έντσα έσπασε τα φράγματα και αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση περίπου 1.000 κατοίκων της γύρω περιοχής.


EPA/LUCA ZENNARO
Έξω από την Γένοβα, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, η στάθμη των ποταμών Βάρα και Μάγκρα παρακολουθείται συνεχώς από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Στην ίδια περιοχή, αργά το απόγευμα της Δευτέρας υπερχείλισε ο ποταμός Εντέλα και αποφασίσθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων που ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών. Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λούκα υπερχείλισε ο ποταμός Σέρκιο, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο αυτοκινητόδρομου.
EPA/LUCA ZENNARO
Στην περιφέρεια Πεδεμόντιο η σφοδρή χιονόπτωση των περασμένων ημερών έχει σταματήσει, αλλά τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυκλοφορία προκαλεί τώρα το μεγάλο στρώμα πάγου που έχει δημιουργηθεί σε πολλές οδικές αρτηρίες και σε σιδηροτροχιές. Στις Δολομιτικές Άλπεις, τέλος, εδώ και τρεις ημέρες συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού 50χρονου Ιταλού, ο οποίος δεν επέστρεψε στο χωριό του, το Βογκόνια, έπειτα από εκδρομή με φίλους για σκι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

-->